StoryEditorOCM
Dalmacijaciklona okupala dalmaciju

U srijedu će sunce ugrijati zrak i osušiti ulice, a one najhrabrije izvesti na plažu

Piše OJDANA KOHAREVIĆ
19. listopada 2016. - 01:23
split_kisa_18102016_05

Kako smo i najavili, utorak je Dalmaciji donio još jednu ciklonu, te nakon sunčanog ponedjeljka gradove i sela ponovno "obukao" u sivi jesenski plašt. 

Da sve miriše na kišu, bilo je jasno odmah ujutro jer nas je dočekalo sivo nebo, a zatim su iz oblaka počele padati i prve kapi kiše, najprije pomalo, a zatim sve jače.

Ulice su u tren oka postale kliske, nepoželjne za brze vozače, no za pješake, kažu nam, straha i nelagode nema.

– Kiša je, ma neka pada, kad će padati nego u desetom misecu. Bit će bolje i zemlji... – kaže nam Sveto dok čeka autobus. 

Upravo je autobus bio gadna situacija za jednu djevojku u bijelim hlačama jer je vozač prošao kroz lokvu i potpuno je smočio.

Kiša koja je stigla s ciklonom Edip nije bila neočekivana pa su komunalci od jutros bili na nogama i pod punom opremom, jer prošla je ciklona donijela potope nekim mjestima i gradovima, a najviše se obrušila na šibensko područje. 

Na sreću, ovaj put nije se dogodilo ništa slično, no i da jest, Šibenčani bi mogli samo slijegati ramenima i izbjegavati krizno područje pokraj Poljane, željno čekajući kad će se pojačati odvodne instalacije u središtu grada.

Dok se na splitske ulice spuštao pljusak, mnogi su u miru ispijali prvu kavu, prelistavajući novine, gledajući u mobitele, osluškujući što je novoga u Saboru, tko će biti u Plenkovićevu timu, a tko ne, a u jesenski kišni dan među vijestima se uklopila i prognoza.

– E pada kiša, pa šta. Najavile su je novine i DHMZ i Norvežani i Amerikanci i pogodili, i evo nam sutra sunca, pogledajte... – kaže nam Marko na štekatu Solinske ulice u Splitu dok se s ekrana njegova iPhonea za srijedu smiješilo – sunce. 

I baš tako, meteorolozi nam za srijedu najavljuju sunce, ugrijat će zrak, osušiti ulice, a one najhrabrije izvesti na plažu. A nakon sunca? E, sve o tome čitajte sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:25