StoryEditorOCM
Dalmacijamoć prirode

Bura 'dere' 130 na sat: pogledajte 'vjetroviti' zalazak sunca nad Bračkim kanalom

Piše Ojdana Koharević
22. kolovoza 2016. - 23:59
zalaz_bura4-210816

Jaka bura koja je u ponedjeljak predvečer zapuhala na makarskom području stvorila je zanimljiv prizor. Zalazak sunca nad Bračkim kanalom privukao je i brojne promatrače.

Bura u Zadru 'derala' 130 km na sat!

Kako se i očekivalo, olujna, na mahove i orkanska bura puhala je tijekom večeri duž cijele Dalmacije, a najjači udari izmjereni su na zadarskom području, s udarima od 130 kilometara na sat. 

Na kaštelanskom je području tijekom dana najjači udar iznosio 108 kilometara na sat, a više od 90 kilometara na sat izmjereno je u okolici Dubrovnika i Šibenika. 

Tijekom dana bura je ponovno jačala, pogotovo na splitskom području, gdje su izmjereni najjači udari od 80 kilometara na sat, potvrđeno nam je u Pomorskome meteorološkom centru Split.

Za razliku od prethodne noći i dana, bura koja je počela divljati u ponedjeljak poslijepodne nije nanijela nikakve veće štete, potvrdio nam je voditelj Službe 112 u Splitu.

U utorak bura više neće biti tako jaka, no na moru će biti i tramontane, a potpuni prestanak bure očekuje se u srijedu. 

Bura je u većini predjela tek neznatno ohladila more, jer je na splitskom području njegova temperatura 22 i 23 stupnja, na dubrovačkom je 24 stupnja, no najviše se ohladilo na šibenskom području, gdje je samo 20 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:25