StoryEditorOCM
Dalmacijazbog opuška cigarete

Lokaliziran šumski požar kod Poljica!

22. srpnja 2016. - 19:29
pozar_marina3-140316 (1)

Nakon što su djelatnici DVD-a Jelsa u petak (9.24 sati) zaprimili obavijest o izbijanju šumskog požara na lokaciji između Zastražišća i Poljica (Pridinj), s južne strane državne ceste Sućuraj – Hvar (d-116), promptno su intervenirali na mjestu događaja, te ga lokalizirali za nešto više od sat vremena. U intervenciji je, prema riječima zapovjednika Luke Belića, sudjelovalo 8 vatrogasaca s 3 specijalna vozila iz Jelse, te 5 vatrogasaca i jedno vozilo DIP-a, što je također stacioniran u Jelsi.

Opožarena površina je od oko oko 1 hektara (makija i borova šuma), tako da ozbiljnijih šteta na obližnjim maslinicima (i drugim poljoprivrednim kulturama) nije bilo, a nije bilo ni potrebe za angažiranjem zračnih snaga s obzirom na brzinu izlaska vatrogasaca na mjesto izbijanja požara.

Pretpostavlja se da je do zapaljenja suhe trave došlo zbog odbačenog opuška cigarete, no preciznije će uzrok i način izazivanja utvrditi djelatnici policije.

Rubne dijelove požarišta, naglasio je Belić, do daljnjega čuva 6 vatrogasaca s jednim vozilom, tako da se vatra eventualno ne bi proširila na okolno područje, a na ruku im idu i vremenske prilike jer je barem za sada mirno, bez vjetra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:52