StoryEditorOCM
Dalmacija2. konjanička karavana

Projahali 60 kilometara u čast akcije Ljeto '95

19. lipnja 2016. - 10:44

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije u subotu je održana 2. konjanička karavana u čast oslobodilačke akcije HV Ljeto '95. U karavani je sudjelovalo više od 50 konjanika, najviše s područja Splitsko-dalmatinske županije, ali i iz Knina, Drniša, Zagreba i drugih gradova.

Glavna skupina od 40-ak konjanika krenula je sa sinjskog hipodroma rutom preko Sinjskog polja do rijeke Cetine i dalje uzvodno do Privoza u Hrvatačkom polju, gdje im se priključilo još desetak konjanika.

S Privoza je karavana nastavila do mosta na Panju i uzvodno uz rijeku Cetinu, potom do Bitelića i padinama Vrdova do cilja na poligonu Braniteljske zadruge "Patriot" u Dabru. Sudionici pohoda koji su krenuli sa sinjskog hipodroma projahali su oko 60 kilometara. U Dabru su konje i jahače dočekali okrepa i odmor. Nastavak karavane je ove nedjelje od Dabra do Sinja.

- Ovom karavanom jahača sportskih konja na posebni način evociramo uspomene na slavnu oslobodilačku vojnu akciju Ljeto '95. Ujedno promoviramo prekrasni djevičanski prirodni krajobraz cetinskog kraja, pozivajući tako turiste da nam se pridruže i uživaju u ljepotama kakvih malo gdje ima – kaže glavni organizator Mario Vujević Vegi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:46