StoryEditorOCM
Dalmacijado 15. lipnja

Darujte sve: 'Maestral' treba posteljinu, igračke, školski pribor...

30. svibnja 2016. - 01:52
maestral00

- Teško sebi nekad možemo pomoći, ali zato smo drage volje spremni pomoći drugima, a pogotovo kada je riječ o djeci – kaže nam Momir Stojanac, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solina, najavljujući humanitarnu akciju koju će usmjeriti za djecu Dječjeg doma "Maestral".

- Inicijatorice akcije su naše članice, Danijela Farago iz Solina i Jelena Grbavac iz Splita, djeca poginulih hrvatskih branitelja - govori Stojanac, dok nas inicijatorice upoznaju s detaljima akcije.

Akcija je već počela i trajat će do 15. lipnja, a odvija se u suradnji s osnovnim i srednjim školama u našoj županiji. Prikupljaju posteljinu, ručnike, posuđe (čaše, sitni kuhinjski inventar), higijenske potrepštine (šampone, kupke, paste za zube, četkice za zube, deterdžent za odjeću...), igračke (društvene igrice, plišane igračke, lopte...), školski pribor (bilježnice, bojice, flomastere, olovke, pernice...), putne i školske torbe, te novac.

- Ne možemo im pružiti ono što im najviše nedostaje, a to je ljubav i toplina obiteljskog doma, ali im barem malo možemo uljepšati život i pružiti sretnije odrastanje da se ne osjećaju drugačije, nego da budu ono što jesu, djeca – poručuju iz ove solinske udruge.

- Upravo nas je ljubav prema djeci potaknula na organizaciju ove akcije, već smo imali jednu za Odjel pedijatrije i Dječje kirurgije KBC-a Split, ovo je nastavak našeg djelovanja prema djeci kojima je pomoć potrebna – kazuje Danijela Farago, inače pravnica na poslijediplomskom studiju medicinskog prava, i Jelena Grbavac, studentica Pravnog fakulteta u Splitu.

- Zahvaljujemo svima koji su se već odazvali, među prvima je bila podrška gradova Solina i Omiša, Srednje škole "Braća Radić" iz Kaštela, Srednje škole u Jelsi na Hvaru, OŠ "Kraljice Jelene" u Solinu, njihove područne škole u Mravincima... A u prostorima školske sportske dvorane "Kraljice Jelene" na Arapovcu u Solinu omogućeno nam je skladištenje i prikupljanje stvari.

U samo jedan dan dobili smo 860 poruka potpore i poziva, na Facebook stranicama, braniteljskim portalima..., a vjerujem da će se još mnogi odazvati – zaključuje Stojanac, ističući kako je ovo jedan u nizu projekata koje će Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin realizirati.

Kontakti i račun

Možete ih, navode, kontaktirati na brojeve mobitela: Danijela Farago, organizatorica akcije i koordinatorica za škole 091/ 500 75 96, Momir Stojanac, predsjednik udruge UHBLPTSP Solin 092/ 160 26 26, i Željko Baričević, tajnik 091/ 957 65 34.

Što se tiče novca, skupljeni prilozi učenika koje škola može uplatiti na poseban broj računa HR3924020061100710609 otvoren je u Erste banci, vele organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:55