StoryEditorOCM
Dalmacija'BOMBA' na izvoru jadra

Izlet umalo završio tragedijom: Naložili smo gradele, odjednom je roknilo, beton se razletio! S bebom u naručju sam bio na metar ipo od toga...

25. svibnja 2016. - 18:25

Imali smo pravu avanturu na izvoru Jadra proteklog vikenda, obratili su nam se u redakciju čitatelji iz Solina.

- U kojoj je mogao netko i nastradati - ističu, i nastavljaju svoju priču:

- S prijateljima i djecom otišli smo na izletište u Majdan, često znamo tamo doći, uživati u prirodi i “baciti” što na gradele. Na novom smo ložištu zapalili vatru za ispeć pileće filete, kad nakon nekog vremena, veliki prasak, doslovno što se kaže roknilo, komadi betona se razletiti, odskočili metar i po u zrak. Ja sam sa desetomjesečnom bebom u naručju bio na metar i po od toga, sreća da je nešto nije pogodilo, mogla joj je i žeravica past u oko - veli naš sugovornik pokazujući nam fotografije kako je to sve to izgledalo.

- Bili smo prvo u šoku, nismo odmah shvatili što se dogodilo, mislili smo da možda nije neko stavija “čiket”, a onda smo vidjeli malo dalje pod lugom na drugom kraju betonskog ložišta isti takav krater. Znači, nismo prvi kojima se to dogodilo. Pričao sam nakon toga s nekim ljudima građevinske struke, kažu, kako se to sigurno dogodilo jer je tu za posljednjeg uređenja stavljen obični beton, a za loženje sve to treba biti drugačije izvedeno. Ovo nije za šaliti se, treba upozoriti ljude - kazuje čitatelj.

- Grad Solin je, kao što smo čitali, namjeravao urediti ovaj dio, ali, čini mi se, da nisu uopće pogodili da bude funkcionalno. Obećali su staviti još klupa i stolova, a ne samo ova dva, no, još se ništa od tog obećanja nije realiziralo, kako vidimo, tako da ljudi nemaju dovoljno mjesta.

Nas par je tako zadnji put jelo za stolom, a dica na travi - zaključuje naš sugrađanin apelirajući na gradske čelnike da omoguće svojim sugrađanima i njihovim gostima da se obiteljski druže i uživaju u prekrasnoj solinskoj prirodi.

O događaju smo odmah upitali i Dalibora Ninčevića, zamjenika solinskoga gradonačelnika, je li upoznat sa situacijom i što će se poduzeti.

- Nisam čuo da se nešto takvo dogodilo, ali s obzirom na to što mi govorite naravno da ćemo pod hitno na teren poslati gradske službe da ispitaju što se zbilo. Srećom da se nekome nije nešto dogodilo, to je najvažnije, a ložište ćemo što hitnije sanirati - kazao nam je Dalibor Ninčević, dodavši kako će se ono što je obećano, a to je postavljanje dodatnih klupa i stolova, svakako realizirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:53