StoryEditorOCM
Dalmacijauredan život podno biokova

Policija zaključila: Makarski maloljetnici se ne opijaju

Piše PSD.
24. veljače 2013. - 18:12
U nedavnom opsežnom policijskom i inspekcijskom nadzoru noćnih izlazaka maloljetnika, kao i prodaje alkohola i cigareta, zabilježen je samo jedan prekršaj, i to tijekom vikenda. Na temelju dugotrajnijeg nadzora može se zaključiti da su u Makarskoj štetne pojavnosti vezane za maloljetnike svedene na najmanju moguću mjeru.

- Ponosan sam da tako Makarska živi i želim da se to u javnosti zna. Ni za Novu godinu nije bilo pijane djece. Policijska postaja je s institucijama poduzimala niz aktivnosti preventivnog karaktera radi zaštite maloljetnika od 5. listopada prošle godine do 10. veljače tekuće godine. Bez pratnje odraslih osoba nakon 23 sata zatečena su ukupno 24 maloljetnika ispod 16 godina starosti.

U dvije trgovine prodavan je alkohol, isto toliko je bilo slučajeva usluživanja alkohola u lokalima, a također smo zatekli u dvije trgovine prodaju cigareta maloljetnicima. Od 6. do 10. veljače svakodnevno smo nadzirali trgovine, sportske kladionice i ugostiteljske objekte, posebno obraćajući pažnju na one u blizini škola i zatekli u jednoj trgovini prodaju cigareta - iznio je podatke Stipe Žigo, pomoćnik načelnika makarske policije.

Ističe važnost preventivnih, ali i represivnih mjera, koje će se nastaviti (dva su lokala zapečaćena zbog prekoračenja radnog vremena, a protiv zatečenih prekršitelja u kontroli maloljetnika podnesene su prijave). Iznio je i slučaj roditelja koji nisu htjeli doći po svoje dijete u policijsku postaju, nakon što je zatečeno samo noću vani, pa se morao uključiti Centar za socijalnu skrb.

Ana Dragičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 14:36