StoryEditorOCM
DalmacijaPoduzetnički impuls 2013

Zamjenik ministra se sastao sa kaštelanskim poduzetnicima

Piše PSD.
24. veljače 2013. - 00:00
Pregoleme su muke malih i srednjih poduzetnika, svaki korak nosi problem više, usprkos tome što svojim radom značajno doprinose razvoju hrvatskog gospodarstva.

Dalo se to zaključiti na susretu kaštelanskih poduzetnika i doministra poduzetništva i obrta Dražena Prosa, u subotu u Kaštel Kambelovcu, na kojem su Vladinom predstavniku domaćini iznijeli poslovne muke s kojima se svakodnevno susreću. Susret je organizirao kaštelanski SDP s namjerom prezentiranja Poduzetničkog impulsa za 2013-u, Vladinog Programa poticanja poduzetništva i obrta.

No pretvorio se u živu polemiku u kojoj su kaštelanski poduzetnici konkretnim primjerima pokazali ponore što ih prate na njihovom putu.

- Pričate o poticanjima za gradnju bazena, projektu za razvijanje turizma, sve je to super. Ali u Kaštelima imamo pet tisuća nelegalnih objekata, a brzina rješavanja tog problema se kreće na stotinjak predmeta godišnje! Fali nam obrazovanja, ne znamo kako se piše projekt, ali ne znamo i kome da se javimo da nam to napravi! Kome da se obratimo za pomoć, imenujte nam osobu u županiji koja će skrbiti o nama, malim poduzetnicima, biti direktan link s ministarstvima! I nemojte nam pričati o lovi, poticajima, sve je to divno, ali Vlada mora shvatiti da nama treba efikasna birokracija. Nisu novci problem – nisu okolišali kaštelanski poduzetnici.

Zamjenik ministra Pros je osim iscrpnog pojašnjenja novih akata, pravila, mjera, aktivnosti naveo i kako je svjestan problema s kojima se nose. Nije bježao od pikantnih pitanja,  nije se ustručavao priznati i kako na neka momentalno ne zna odgovor. No najavio je kako će za koji mjesec opet doći sa svježim informacijama, ali i da bi na licu mjesta vidio jeli se situacija promijenila, poboljšala, jeli se poslovni svijet kaštelanskog malog i srednjeg poduzetništva uspio othrvati mučnoj bitci s problemima.

A oni su redom, čulo se na skupu, vezani uz banke, kredite, agencije, silni činovnički sustav, gomilu papirologije, nametima, neplaćenim dugovanjima, visokim zateznim kamatama, situaciji koja pod hitno, složili su se sudionici skupa, traži rješenje.

Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ, Nikola VILIĆ/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:45