StoryEditorOCM
Dalmacija4. ožujka

Dan grada slavit će se 13 dana, za što Grad izdvaja 200 tisuća kuna

Piše PSD.
22. veljače 2013. - 00:31
I ove će se godine središnja proslava obilježavanja Dana grada Kaštela održati 4. ožujka, kad će se u kinodvorani “Sveti Juraj” u Kaštel Sućurcu upriličiti svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se dodijeliti osobne i skupne nagrade, nagrade za humano djelo, te Nagrada Grada za životno djelo, a istoga dana ujutro, u devet sati, položit će se vijenci pred spomenikom dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te spomen-obilježjem poginulim braniteljima na Malačkoj.

Trinaestodnevni program obilježavanja Dana grada počet će već ove subote, kada će se u dvorcu Vitturi, s početkom u 17.30, održati svečana sjednica skupštine šahovskog kluba “Petar Sedlar Pepe”, i to u povodu 60 godina djelovanja kluba.

Planinarski maraton

Dan nakon, u nedjelju ujutro, u 9.30, počinje 10. međunarodna manifestacija maslinara Mediterana “Maslina − Split 2013.”, a sva događanja predviđena su na lokacijama Cemexova maslinika u Kaštel Sućurcu, uljari Novak i pokraj stare masline u Štafiliću. U ponedjeljak, s početkom u 19 sati, u Gospojskoj štradi u Sućurcu održat će se promocija knjige Ante Nadomira Tadića Šutre pod nazivom “Lipa moja vilo”, dok će u srijedu Kaštela biti domaćin pri organizaciji pokazne vježbe zaštite i spašavanja na moru koja počinje u 10 sati na sućuračkoj rivi.

Tradicionalni projekt “Sačuvajmo Bijaće u 21. stoljeću”, pokraj crkve sv. Marte u Bijaćima, planiran je za četvrtak u 11 sati, a dan nakon, s početkom u 17 sati, u hotelu Baletna škola bit će proglašenje najboljih sportaša Kaštela za 2012. godinu. Iste večeri, u 19 sati, svečano će se otvoriti nova Gradska dvorana na Sokolani, a nakon otvorenja snage će na terenu odmjeriti košarkaši Kaštela i Splita.

Prvog dana ožujka, u 11 sati, na groblju u Starom otkrit će se spomen-ploča na grobu don Luke Jelića, a navečer, u 19 sati, u njegovu čast bit će otvorena i izložba u Gospojskoj štradi u Sućurcu. Planinarski maraton “Kolijevkom hrvatske državnosti” počinje u subotu u 8 sati na kambelovskom groblju, dok je u 10 sati svečano otkrivanje spomen-ploče na rodnoj kući proslavljenog maratonca Veljka Rogošića.

Mimohod braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske počinje istog dana u 11 sati. Koncert gradu, na kojemu će nastupiti klape Cambi i Neverin, HGD Biranj i Zrinjski te HPD Bijaćka vila, u novoj dvorani upriličit će se u subotu u 19 sati, a dva sata nakon na koncertu za mlade nastupa rock bend Mjesni odbor.

Susret vinara

Večer nakon, u 20 sati, u dvorani u Starom bit će veliko finale malonogometne lige Kaštela, dok će se u istom terminu u poljoprivrednoj zadruzi u Starom održati 10. susret kaštelanskih vinara. Rukometni spektakl između RK Marina Kaštela i CO Zagreb s početkom u 19 sati, na kojemu će se predstaviti najbolji sportaši Kaštela, održat će se 5. ožujka u novoj dvorani u Sućurcu.

Program proslave obilježavanja Dana grada završava dan nakon, u srijedu, izložbom slika Udruge ART-More iz Splita, u 19 sati u dvorcu Vitturi. Kako nam je kazala dogradonačelnica Marinka Parčina, iz gradskog će se proračuna za sva događanja koja su u programu proslave izdvojiti oko 200 tisuća kuna.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:03