StoryEditorOCM
Dalmacija"tuđman najveći hrvat"

Karamarko u Omišu: Otkad vodim HDZ, pristupilo je osam tisuća novih članova

Piše PSD.
18. veljače 2013. - 22:52
Hrvatskoj nije samo kreditni rejting smeće, nego je i politika koju provodi aktualna vlast smeće, i to u svakom pogledu. Dovoljno je samo pogledati televizijski program, pa će vam biti jasno u koje smo se vrijeme vratili. Domovina nam je ugrožena, gospodarski i svjetonazorski podjednako - kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko tijekom sinoćnjega govora na stranačkom skupu u Omišu organiziranom povodom 23. rođendana stranke koja je, kako su svi govornici ponavljali, stvorila Hrvatsku.

Kongresna dvorana Hotela 'Plaža' bila je pretijesna da primi sve stranačke simpatizere i znatiželjnike koji su željeli čuti na koji se način Karamarkov HDZ namjerava vratiti na vlast. Pa su tako tijekom dvadesetminutnoga govora uglavnom slušali priče iz povijesti, s posebnim naglaskom na lik i djelo predsjednika Tuđmana, te kritiku prema onima koji, kako je rekao, nikada nisu mogli prihvatiti raspad Jugoslavije, pa su 25. lipnja 1991. godine, kada je trebalo dignuti ruku za neovisnost, napustili sabornicu.

- Početkom devedesetih nazivali su nas strankom opasnih namjera, a danas vele da smo zločinačka organizacija. Žilavi su, ne daju se, velikosrpsku agresiju im ne smiješ ni spomenuti, nego moraš koristiti blaži rječnik, a sve jer se ne mogu pomiriti s činjenicom da je Hrvatska samostalna država - naglasio je Karamarko.

Za njega dileme nema: HDZ-ovci su cvijet hrvatstva, a Tuđman je najveći Hrvat 20. stoljeća. Uz bok mu može stati tek kardinal Franjo Kuharić.

- U HDZ-u smo jedno vrijeme imali sramni proces nazvan detuđmanizacija, a on nije bio ništa drugo nego dekroatizacija stranke, a posljedično i dekroatizacija čitave zemlje. Zemlje koju je sadašnja vlast u samo 14 mjeseci dovela do katastrofalnih brojki - naveo je Karamarko nabrajajući potom sve što je za Milanovićeva mandata krenulo naopako i sve što je poskupjelo. Od plina do mlijeka. Izuzev bundi koje su, poentirao je, jedine pojeftinile.

Nije Karamarko zaboravio ni na 'ružne stvari u HDZ-u', a otkrio je i zbog čega je njegova stranka dvaput u deset godina izgubila izbore.

- Prvi put nam je na naplatu došao pretvorbeni kriminal u režiji naše braće Hrvata, petih i šestih ortaka, a drugi put smo gledali reprizu. Opet su nam se dogodili Hrvati koji su željeli naplatiti svoje hrvatstvo i materijalno osigurati praunuke, a nisu marili što im susjedi kopaju po kontejnerima. Apsurdno bi se, međutim, zbog toga bilo ispričavati, i to mi koji smo državu stvorili onima koji je nisu htjeli - poručio je predsjednik HDZ-a.

Osvrnuo se Karamarko i na pregovore HDZ-ovih vlada s Europskom unijom, te je priznao da su ponekad bili ne samo mučni, nego i ponižavajući. No, to poniženje, objasnio je, HDZ-ovci su trpjeli jer su pod svaku cijenu željeli Hrvatsku udaljiti od Balkana.

Za kraj je Tomislav Karamarko u članstvo primio 40 mladih Omišanki i Omišana, te se pohvalio kako je od svibnja prošle godine, otkako je stao na čelo stranke, HDZ-u pristupilo 8000 novih članova.

 V. VUKOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:08