StoryEditorOCM
Dalmacijasiti obećanja

Nevoljići u nevolji sa strujom: nestane čim zakiši ili zapuše

Piše PSD.
18. siječnja 2013. - 18:43
U čaporskom zaseoku Nevoljići već godinama imaju velikih nevolja s opskrbom električnom energijom. S tim su, kažu, upoznavali triljske gradske čelnike i odgovorne u sinjskom pogonu HEP-a te dobivali obećanja, ali stanje je sve gore jer je mreža, izgrađena još u vrijeme elektrifikacije šezdesetih godina prošloga stoljeća, potpuno dotrajala i pravo je čudo da još funkcionira. Drveni su stupovi sagnjili i polomljeni, drže ih žice pod naponom.

− Čim padne kiša ili zapuše bilo kakav vjetar, u nas nastaje prekid u opskrbi električnom energijom. Struja nestane, pa dođe, pa opet nestane i tako dnevno po pet-šest puta. Ili pola kuće struje ima, a u drugoj polovici nema. Kažu da im ispadne faza. Zovemo ljude u HEP-u i dobijemo obećanje da će nam problem trajno riješiti čim se proljepša vrijeme. I tako, evo, već punih pet godina.

- U posljednje vrijeme ne možemo do njih ni do naših u gradskoj upravi Trilja. Kad god ih zovemo, uvijek su zauzeti. Naših osam obitelji udaljeno je oko 500 metara zračne linije od Gospodarske zone Čaporice. Dok nama svakodnevno nestaje struje, u zoni svijetli bez prekida. Nije nam žao, ali i mi bismo željeli živjeti u 21. stoljeću – kazala nam je Marija Nevoljić.

− Poznat mi je taj problem. Kamo sreće da je takvo stanje samo u tom čaporskom zaseoku. U Nevoljićima je potrebna sanacija i rekonstrukcija cijele mreže. To nam je u programu i sigurno će biti riješeno u najskorije vrijeme – kaže Dražen Šabić iz sinjskog HDP-ova pogona.

− Građani se s pravom ljute. Koliko je nama poznato, HEP je taj zahvat planirao obaviti krajem prošle godine, ali nisu uspjeli i odgodili su ga za ovu. Grad Trilj je osigurao sufinanciranje toga zahvata – kazao nam je Ivan Šunjara iz triljske gradske uprave.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:27