StoryEditorOCM

Blaženko Boban ponovno HDZ-ov adut za gradonačelnika Solina

Piše PSD.
16. siječnja 2013. - 17:50
Blaženko Boban ponovno je HDZ-ov kandidat za solinskoga gradonačelnika na izborima u svibnju. Ovu odluku Gradskog odbora HDZ-a objavio je jučer na konferenciji za tisak solinskog HDZ-a Renato Prkić kazavši kako je Odbor odluku donio jednoglasno jer su dosadašnji Bobanov rad, projekti i rezultati prepoznatljivi ne samo u Solinu već i diljem Lijepe naše, te vjeruju kako će i nakon izbora znati i dalje tako uspješno voditi Grad. Potporu kandidaturi došao je dati i predsjednik županijskog HDZ-a, župan Ante Sanader.

- Boban je pokazao kako treba voditi grad, te je zajedno sa svojom dobrom ekipom napravio brojne rezultate koji su na ponos naše županije – istaknuo je Sanader.

- Naš program je u izradi i dobit će ga svako domaćinstvo, a sadržavat će brojne projekte, od kojih smo većinu već zacrtali Planom ukupnog razvoja grada. Uoči izbora želim samo poručiti svojim protukandidatima, kao i svima onima koji se žele kandidirati za Gradsko vijeće ili, pak, mjesne odbore, da zadržimo dignitet koji smo i do sada imali u komunikaciji u gradskom parlamentu, da se ne koristimo objedama, već argumentima iz svoga rada – kazao je Boban poručivši dosadašnjim koalicijskim partnerima, kao i nezavisnim listama, koje neće imati svoga kandidata za gradonačelnika, da ga podrže kako bi zajedno išli još bolje naprijed.

Boban je, inače, pored brojnih funkcija pridodao i onu člana Predsjedništva Udruge gradova na razini Hrvatske, te zamjenika člana Kongresa za lokalnu i regionalnu upravu Vijeća Europe, rečeno je.

- Za odluku o koaliranju još nam je prerano govoriti. Ima vremena, otvoreni smo za razgovor sa strankama centra i desnog centra – poručio je Prkić.

Na konferenciji su bili nazočni i Špiro Žižić, dopredsjednik solinskog HDZ-a i ravnatelj Doma kulture “Zvonimir”, te Dalibor Ninčević, tajnik stranke i dogradonačelnik Solina. Ako dobije na izborima, Bobanu bi ovo bio treći mandat na čelnoj poziciji grada. Zasada mu je jedini protukandidat Dolores Jaman iz SDP-a.

M. Sesartić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:33