StoryEditorOCM
Dalmacijazavršilo ‘mir i dobro’

Omiljena ‘zabava’ - petarde u sandučiće

Piše PSD.
11. siječnja 2013. - 16:51
Paško Ugrina, voditelj Odjela prevencije u Uredu načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske, prezentirao je na press-konferenciji rezultate akcije “Mir i dobro” na području te PU. Akcija je trajala od 14. prosinca prošle godine, a završila je 8. siječnja ove.

- U odnosu na prošlu godinu kada je u tom razdoblju akcije “Mir i dobro” počinjeno 380 kaznenih djela, ove je godine počinjeno 347 kaznenih djela ili 33 djela manje - istaknuo je Ugrina.

Policija je tijekom 25 dana ovogodišnje akcije oduzela 8191 komad pirotehnike, izuzela je 18 komada vatrenog oružja, 127 komada streljiva i pet eksplozivnih naprava. Dvadeset osoba je prekršajno prijavljeno, a 19 osoba kazneno.

- Četiri osobe teže su ozlijeđene, od čega je dvoje djece, a pet osoba je lakše ozlijeđeno, a od toga jedno dijete. Od devetero ozlijeđenih dvoje djece zadobilo je teške tjelesne ozljede, a jedno dijete zadobilo je lakše tjelesne ozljede - rekao je Ugrina.

Omiljeni način predbožićne i novogodišnje zezancije počinitelja bilo je bacanje petarda i jakih punjenja u poštanske sandućiće. Utvrđeno je da je uništeno šest poštanskih sandučića.

Posebno su jake detonacije Splitom bilježene nakon 27. prosinca kada je zakonski bilo dopušteno legalno kupovanje petarda drugog razreda.

Policija se još jednom zahvaljuje građanima jer su i oni svojim sudjelovanjem pridonijeli da stanje za protekle blagdane bude puno bolje nego što je bilo lani za vrijeme akcije “Mir i dobro” uz nadu da će svaka godina biti uspješnija i bolja.

M. DIDIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:27