StoryEditorOCM

Boban: Gradili smo i godinu završili bez zaduženja

Piše PSD.
11. siječnja 2013. - 16:38
Solinski gradonačelnik Blaženko Boban sa suradnicima, dogradonačelnikom Daliborom Ninčevićem i Antom Ljubičićem, pročelnikom Upravnog odjela za pravne i opće poslove, upriličio je prijam za novinare koji su protekle godine pratili rad gradskih tijela, kao i rad brojnih udruga i ustanova, te niz događanja kroz godinu u Solinu, a nakon toga je govorio i o projektima za 2013..

- Hvala vam što ste sve to korektno pratili i što ste u kontaktu s građanima na terenu ukazivali i nama na neke naše propuste, kako bismo ih ispravili ili vam pojasnili zašto nešto nismo uspjeli adekvatno učiniti. Mi smo radili sve za dobrobit grada, a jesmo li mogli bolje prosudit će javnost. U današnjoj situaciji važno je da smo godinu kvalitetno završili, bez ikakvih zaduženja. Nadamo se da će tako i ostati, a ako ne bude, vjerujemo da ćemo sredstva znati izbalansirati – kazao je gradonačelnik Boban, istaknuvši neke od projekata čiji početak realizacije očekuje u ovoj godini.

- U ovoj godini realizirat će se pet milijuna kuna na nastavku izgradnje kanalizacijske mreže. Spremna je i građevinska dozvola za četvrtu osnovnu školu u Ninčevićima, no dalje je to stvar Županije i resornih ministarstava, ali imamo neka obećanja da bi se kroz siječanj mogao potvrditi i dogovor oko njezine gradnje. Marina na ušću Jadra je u fazi predaje dokumentacije Županiji splitsko-dalmatinskoj koja bi trebala raspisati natječaj za koncesionara, pa se tako nadamo da bismo do konca godine, ako ne i ranije, trebali dobiti i koncesionara za marinu kako bi njezina izgradnja mogla početi – naglasio je Boban.

Na novinarsko pitanje o fazi radova na sportskoj školskoj dvorani na Arapovcu, koja je trebala već biti dovršena, Boban je kazao kako je bilo nekih problema oko krova i kako očekuje da bi za iduću školsku godinu dvorana trebala biti spremna.

Mia Sesartić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:15