StoryEditorOCM
DalmacijaMINISTARSTVU NIJE PRIŠA

Hitna? Nema žurbe! Medicinski timovi i vozači na čekanju

Piše PSD.
5. siječnja 2013. - 16:26
Prije mjesec dana na stranicama Slobodne Dalmacije ravnatelj županijske Hitne pomoći dr. Leo Luetić najavio je kako će novi timovi Hitne pomoći i sanitetskog prijevoza u Splitsko-dalmatinskoj županiji početi s radom početkom Nove godine. Međutim, brojno medicinsko osoblje i vozači, koji su trebali pronaći posao u novoformiranim ekipama, još su na čekanju.

Naime, na području županije s radom je trebalo početi 70 novih timova Hitne pomoći, te 34 sanitetskog prijevoza. Natječaj za primanje novih 84 djelatnika raspisan je početkom kolovoza i oko primanja osam liječnika i 50 medicinskih tehničara i sestara nije bilo većih problema, s obzirom na to da toga kadra nedostaje.

Mali problemi pojavili su se oko zapošljavanja vozača, jer je za 26 radnih mjesta stiglo 269 molbi, a pojedini branitelji žalili su se ministru zdravlja prof. dr. sc. Rajku Ostojiću kako su zaobiđeni tijekom natječaja. Međutim, nalaz Državnog inspektorata otkrio je da nije bilo nikakvih nepravilnosti prilikom zapošljavanja vozača.

Prema riječima dr. Luetića, poštovane su sve beneficije, te je provedeno testiranje kandidata, a oni koju su imali uvjete i položili testove našli su se među 26 sretnika koji su dobili posao. Sada i oni s nestrpljenjem čekaju kada će početi raditi.

- Novi timovi Hitne pomoći i sanitetskog prijevoza trebali su početi s radom u prvim danima ove godine, međutim HZZO je raspisao natječaj za ovaj program tek u drugoj polovini prosinca. Mi smo se odmah prijavili, no treba proći određeni postupak, odnosno ministar Ostojić imenovati komisiju od nekoliko zdravstvenih djelatnika koja će izaći na teren i provjeriti ispunjavaju li svi punktovi propisane uvjete za rad. Kada komisija obavi svoj dio posla, timovi će početi s radom. Vjerujem da bi se to moglo dogoditi početkom ili tijekom veljače. Treba istaknuti da smo već dobili dozvolu za jedan dio programa koji se odnosi na sanitetski prijevoz - kazao je dr. Luetić.

Svi novozaposleni dobit će posao na neodređeno vrijeme, ali uz tri mjeseca probnoga rada.
MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:29