StoryEditorOCM
DalmacijaPožar na Staru godinu

Deseteročlana obitelj iz Gale ostala bez krova nad glavom

Piše PSD.
2. siječnja 2013. - 17:51
Deseteročlana obitelj Tomašević iz Gale ušla je u Novu 2013. godinu bez krova nad glavom koji im je dan ranije progutao požar. Od neispravnih elektroinstalacija vatra je izbila u ostavi u kasnim večernjim satima kada je u kući bilo svih 10 članova od kojih je petero maloljetne djece.

Ukućani su pokušali zaustaviti vatru, priskočili su i susjedi, ali požar se razbuktao i zaustavili su ga tek vatrogasci DVD-a Sinj, koji su na intervenciju stigli u rekordnom vremenu. Unatoč tomu u potpunosti je izgorjela prizemnica s kuhinjom, ostavom i dvije sobe. Drugi dograđeni dio kuće vatrogasci su natopili vodom pa ni taj prostor nije za stanovanje.

Ovo je velika tragedija obitelji Tomašević. Od 10 članova petero je djece, a najstariji član je starija žena. Ona tu živi s dvojicom sinova od kojih je jedan oženjen i nevjestom udovicom njezina prije nekoliko godina preminulog trećeg sina koji je bio malodobni dragovoljac Domovinskog rata. Nitko od odraslih nije zaposlen.

Mjesni odbor Gale pokrenut će humanitarnu akciju kako bismo pomogli ovoj obitelji.

- Razgovarao sam sa župnikom koji također smatra da im se treba pomoći - kazao nam je Marko Mravak, predsjednik MO Gale.
TONI PAŠTAR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:39