StoryEditorOCM
DalmacijaSOLIN  

Lions klub ‘Salona’ za samostan sv. Rafaela

Piše PSD.
30. prosinca 2012. - 18:17

Lions klub “Salona” nastavio je 11-godišnju tradiciju darivanja samostana sv. Rafaela u Solinu u kojem časne sestre služavke Malog Isusa skrbe o 20 štićenika s posebnim potrebama.

Ukupno šest tisuća kuna prikupljenih od prodaje ulaznica za humanitarni koncert održan 14. prosinca u Solinu, predsjednik solinskih lionsa Miro Dujmović uručio je predstojnici samostana, časnoj sestri Amabilis Vukman koja je uz zahvalu naglasila kako bez dobrih ljudi ne bi mogli zadovoljiti sve potrebe štićenika.

Uz članove Lions kluba Vjekoslavu Žižić, Vesnu Korlaet i Biljanu Rađu, u posjet štićenicima stigla je i mlada violinistica Svjetlana Mandić koja je uz ostale izvođače, a uz pratnju prof. Marine Ivanove za klavirom, sudjelovala na koncertu.

Ona je ovom prigodom razveselila štićenike jer su gotovo čitavo vrijeme posjeta uz njezinu glazbu radosno pjevali božićne pjesme, a zapjevali su i svojoj prijateljici Mladenki, također štićenici samostana, koja je slavila imendan. Svoj doprinos ovom darivanju dali su tako i svi ostali izvođači na koncertu: splitski zbor “Vox animae”, grupa “West taste”, Matko Jelavić, Ivo Amulić, Zorica Andrijašević Donna, Ivana Štimac i Bjanka Ivas Mamić, te Sandra i grupa “Fortuna”, kojima se još jednom uputila zahvala.

M. Sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:40