StoryEditorOCM
Dalmacijarazgledajte u gradskoj knjižnici

Božićne jaslice ostaju do 6. siječnja

Piše PSD.
29. prosinca 2012. - 09:38

U solinskoj Gradskoj knjižnici mogu se do 6. siječnja 2013. godine razgledati velike božićne jaslice, djelo 16 vrijednih žena koje su tijekom dva mjeseca u knjižnici svakog petka pod paskom voditelja kreativne radionice Mladena Radovnikovića, pune entuzijazma izrađivale figure.

- Vjerujem da smo sve sretne što smo dale doprinos blagdanima i lijepim običajima koji su pred nama – kazala je ravnateljica knjižnice Karmen Borković, dodavši kako se lanjske jaslice s likovima hrvatskih vladara nalaze na međunarodnoj izložbi jaslica u Staroj gradskoj vijećnici na splitskoj Pjaci.

- Ove je godine moja želja bila pokazati da od ničega možemo napraviti čaroliju. Tako smo od staroga novinskog, te toaletnog papira napravili nešto tako čipkasto i profinjeno, anđeosko i sveto. Jaslice smo zamislili kao glazbenu kutiju s kojom su se brojna djeca igrala kroz povijest – kazao je Radovniković, dok su čaroliju i zvuke “božićne kutije” upotpunili uoči otvaranja i glazbeni gosti: Mia Grubišić na violončelu i Jaroslav Sadoviy na klarinetu, Srđan Kozlica za klavirom, Ivan Glavurdić na klarinetu, te Marin Limić za klavirom.

M. Sesartić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 15:53