StoryEditorOCM
Dalmacijako zna kad će...

Od Trogira do Omiša možda tek za četiri godine

Piše PSD.
6. prosinca 2012. - 10:52

Nakon što je gradski HSLS javno kritizirao Vladu zbog zastoja na dovršetku prevažne ceste između Trogira i Omiša, koja je žila kucavica Splita i okruženja, poslali smo upit Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture s pitanjem kada planiraju završiti tu najprometniju dionicu u Hrvatskoj.

- Hrvatske ceste pripremaju prijedlog četverogodišnjeg plana građenja i održavanja državnih cesta koji će biti uvršten u prijedlog programa građenja i održavanja javnih cesta do 2016. godine, koji donosi Vlada, na prijedlog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Splitska obilaznica bit će uvrštena u prijedlog plana Hrvatskih cesta, odgovorila nam je Josipa Perica Kojundžić iz Službe za odnose s javnošću resornog ministarstva.

Najavila je da će se više informacija o slučaju znati kada se donesu planovi za javne ceste. Osim liberala, u međuvremenu je Vladi o istoj temi otvoreno pismo uputila i splitska udruga “Urbana desnica”.

- Na zapadnim i istočnim prilazima Splitu dnevno prometuje više vozila nego preko naplatnih kućica Lučko. Kada putujete Magistralom od Stobreča kroz Podstranu, ne možete ne primijetiti mnoge spomen-ploče, cvijeće, svijeće i križeve na mjestima gdje su mnogi mladi ljudi izgubili svoje živote, upozorava, među ostalim, Zvonimir Pavlinović, tajnik udruge.

D. Barbarić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:18