StoryEditorOCM
DalmacijaSVEJEDNO JE BILO DOBRO

Umjesto nacionalne, u Krilu Jesenice održana lokalna proslava blagdana svetog Nikole

Piše PSD.
5. prosinca 2012. - 23:03
Središnja hrvatska proslava blagdana svetog Nikole, sveca zaštitnika djece i pomoraca, večeras se trebala održati u Krilu Jesenice, mjestu u dugoratskoj općini nadaleko poznatom po floti drvenih turističkih jedrenjaka.

No, umjesto nacionalne fešte, svjedočili smo lokalnoj jer su uglednici iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, unatoč obećanju danom Kriljanima, u posljednji trenutak promijenili odluku procijenivši kako ipak nije vrijeme za trošenje novca na domjenke s nekoliko stotina uzvanika.

- Šteta što su odustali, bili smo im spremni novčano pomoći, ali su barem obećali kako će doći dogodine i kako će tada na Krilu biti održana fešta za pamćenje - kažu nam domaćini.

Dobrog raspoloženja, međutim, nije manjkalo. Ministar se možda i nije pojavio, ali se zato u kriljanskome portu, pod bajkovitim osvijetljenjem na desetke vršnjača, okupilo pola Jesenica.

Čekajući ukazanje sveca iz Male Azije došli su po svoj dec vina i fetu soparnika. A uz malo sreće mogli su se probiti i do neke druge poljičke delicije.

Nešto prije Dnevnika nebo je zaparao vatromet kojim je i službeno otpočela dvodnevna  proslava Nikoli u čast, pa će tako u srijedu, s početkom u 10 sati, don Mladen Parlov predvoditi ne samo procesiju i svetu misu, nego i blagoslov brodova i mornara, dok će u 16 sati na svoje doći dobra djeca koju će Nikola obradovati darovima.

V. VUKOVIĆ
Foto: Paun Paunović / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:16