StoryEditorOCM
Dalmacijapolicijski bilten

Split: nasilnik upao u stan, oteo djevojku, pa mu uspjela pobjeći

Piše PSD.
10. kolovoza 2015. - 12:09
Jučer je obavljeno kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 4. kolovoza u ulici Kneza Višeslava u Splitu nasilno ušao u stan 28-godišnjakinje, koju je tom prilikom zatekao u stanu i ozlijedio, prijeteći joj smrću, nakon čega ju je, nastavljajući s prijetnjama, prisilo da ide s njim.

Oštećena je uspjela pobjeći, nakon čega je zatražila liječničku pomoć.

Utvrđeno je da je lakše ozlijeđena.

Protiv 38-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Prijetnja“ i „Protupravno oduzimanje slobode“. Doveden je pritvorskom nadzorniku.

Nepoznati počinitelj je 8/9. kolovoza provalio u ugostiteljski objekt u Četvrti Žarka Dražojevića u Omišu, te otuđio novac. Materijalna šteta nastala kaznenim djelom se cijeni na iznos od oko 10.000 kuna. Za počiniteljem se traga.

Tijekom proteklog vikenda, na području PU splitsko-dalmatinske je provedena akcija u prometu, s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Sankcionirana su ukupno 144 prekršaja. 43 osobe su sankcionirane zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a 22 zbog prekoračenja brzine.

U navedenom razdoblju je evidentirano 35 prometnih nesreća, od kojih 16 s materijalnom štetom. Teško je ozlijeđeno šest, a lakše je ozlijeđeno 15 osoba.

M. DIDIĆ., PSD,
FOTO: Ilustracija/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:53