StoryEditorOCM

Skupština županije: Lučka uprava u plusu - 57 posto!; Topić: Imotski je grad slučaj, grad mraka

Piše PSD.
28. rujna 2012. - 00:39
Rijetko kad se čuje u ovo vrijeme recesije da neka tvrtka posluje pozitivno, a kada ostvari dobit od gotovo 57 posto više od očekivanog, tada je to prava rijetkost. Stoga nije čudno što je današnje izvješće o poslovanju Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije dobilo toliko pohvala od vijećnika Županijske skupštine.

Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave, s razlogom nije skidao osmijeh s lica, a sve je potkrijepio brojkama.

− Ukupni prihodi planirani su u iznosu od 22,22 milijuna kuna, a ostvareni su u iznosu 34,88 milijuna, što je za 56,95 posto više od plana – kazao je Maroević, napominjući kako očekuju i pozitivno mišljenje revizije.

Kako je najavio Maroević, unatoč recesiji, značajna će se sredstva izdvojiti za luke tijekom ove godine pa će se u tu svrhu uložiti čak 26 milijuna kuna. Čak 17 milijuna bit će uloženo u lukobran u Makarskoj gdje se radovi nastavljaju od 1. listopada. Oko tri milijuna izdvojit će se za katamaransko pristanište u Milni, a obavit će se i niz radova u drugim lukama.

Vijećnike su na aktualnom satu najviše zanimala pitanja iz zdravstva, pa je tako Stipe Župić (HDZ) pohvalio dosadašnje radove na Oftalmologiji i Pulmologiji u sinjskom Domu zdravlja, no pitao je kada će se urediti i prostor za pacijente.

Ravnatelju Doma zdravlja dr. Dragomiru Petricu nije preostalo ništa drugo nego obećati kako će se radovi obaviti u skladu sa sredstvima.

Vijećnica Andrea Vrgoč (SDP) pitala je do kada će u Makarskoj raditi tek jedan pedijatar, na što je dr. Petric iznio zabrinjavajuću činjenicu kako nitko od pedijatara ne želi raditi u tom gradu.

Ranko Topić (HSP) još jednom je podsjetio na teško stanje u Imotskom, koji je, kako je kazao, “grad slučaj, grad mraka”. Naglasio je da je zbog kritika upućenih gradonačelniku Anti Đuzelu zaradio tužbu zbog duševnih boli.

O. Koharević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 16:20