StoryEditorOCM

Sinjski HDZ: Ugovor o darovanju vojarne pred Gradsko vijeće

Piše PSD.
27. rujna 2012. - 21:39
Gradski odbor HDZ-a u četvrtak je na konferenciji za novinare upozorio gradsku izvršnu vlast da u pogledu vojarne Ivaniša Nelipića koja je za Sinj dobra stvar mogu svojim postupcima proizvesti velike štete.

Pozitivnim zakonskim propisima i gradskim statutom propisano je da o stjecanju imovine vrijednije od milijun kuna odlučuje Gradsko vijeće. U tom je kontekstu prijedlog ugovora kojim je Vlada RH preko agencije AUDIO darovala vojarnu Sinju trebao doći pred Gradsko vijeće, a nije.

- Strah nas je da se dovede u pitanje raspolaganje ovom imovinom vrijednom 67 milijuna kuna. Posebna je priča namjena toga prostora. Dok u odluci Vlade o darovanju i potpisanom ugovoru stoji da će se na prostoru vojarne graditi osnovna i glazbena škola, gradska sportska dvorana i poslovni prostori za određena ministarstva gradska vlast svo vrijeme najavljuje izgradnju staračkih domova, kako je to predviđeno detaljnim planom uređenja.

- Ako gradska vlast ne postigne usuglašavanje odluke s planiranom namjenom već nastavi ignorirati zakone, statut grada i Gradsko vijeće bojimo se da bi Vlada darovanu imovinu mogla povući, jer je to naznačeno u čpotpisanom ugovoru - kazao je Tomislav Budimir, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sinj.

T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:24