StoryEditorOCM
S mora i krajaiZBORNI SPECIJAL

Vodećeg dalmatinskog HDZ-ovca poslali smo na streljanu, evo kako je ciljao; znate li da se okušao i kao vatrogasac

Piše Ivanka Toma/JL
12. travnja 2024. - 12:30

Osvoji li HDZ još jednom vlast na ovim izborima, a 39-godišnji Šibenčanin Ivan Malenica, nositelj stranačke liste u 9. izbornoj jedinici, nastavi rad u Vladi na poziciji ministra pravosuđa i uprave prvo što će napraviti bit će reforma Pravosudne akademije i Škole za pravosudne dužnosnike.

Obećava da će mladim pravnicima koji ulaze u državnoodvjetnički ili sustav sudbene vlasti skinuti s leđa besmislene i iscrpljujuće obaveze pohađanja dodatnih predavanja i polaganja ispita koji traju sve do 30 godine, piše Jutarnji list

Malenica je bez dvojbe prihvatio izazov Jutarnjeg i prvi put u životu se okušao na sportskoj streljani. Krenulo mu je jako dobro i čak je izgledno da će se početi ozbiljnije baviti ovim sportom.

Snašao bi se i u ulozi vatrogasca. Prošao je standardno vježbalište, a onda se našao u ulozi vatrogasca koji mora osloboditi putnika iz automobila nakon prometne nesreće. Dovoljno je vidjeti izraz lica da bude jasno koliko je taj posao zahtjevan i fizički naporan.

Tijekom snimanja Malenica nam je otkrio da se kao mladić želio priključiti vatrogascima, ali ga je majka koja se tome protivila uspjela odvratiti od toga nauma.

Poligon Javne vatrogasne postrojbe Zagreba koji je iskoristio i da se okuša u spuštanju užetom s drugog kata, dijelom mu je dočarao što je propustio, piše Jutarnji list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:18