StoryEditorOCM
S mora i krajapodržimo lokalno

Regenerate Europe konferencija ove godine u Eko kampusu Puljane!

Piše promo
23. travnja 2024. - 08:00

Nešto neobično događa se u Nacionalnom parku Krka. Naime, u Eko kampusu Puljane, na samom sjeveru parka, održava se druga po redu Regenerate Europe konferencija, u organizaciji Veleučilišta Aspira i Centra za regeneraciju Terra Meera s partnerom Nacionalnim parkom Krka. Prije nego zijevnete od silnog uzbuđenja, riječ je o skupu domaćih i inozemnih stručnjaka, aktivista i običnih ljudi poput vas kojima je stalo do obnove lokalne proizvodnje hrane i kratkih lanaca opskrbe, prehrambene samodostatnosti, očuvanja naših izvornih sorti sjemenki i sadnica i učinkovitijeg umrežavanja naše enogastronomije s turizmom.

Na dvodnevni skup, 2. i 3. svibnja, u NP Krka dolazi član UNESCO-ova odbora za edukaciju, glavni autor izvješća međuvladina povjerenstva za klimatske promjene, izvršna direktorica najvećeg europskog proizvođača smrznutog povrća, utemeljitelji Europskog saveza za regenerativnu poljoprivredu i, naravno, domaće snage, predvođene dr. Irenom Ateljević, začetnicom održivog i regenerativnog turizma u RH, poduzetnicima poput Mate Sučića, zvijezde domaće gastronomske scene i sjajnog primjera povezivanja lokalne proizvodnje hrane, gastronomije i turizma.

Za više informacija i kupnju karata obavezno posjetite www.regenerateeurope.org. Ne oklijevajte, ovaj događaj je zaista unikatan i proširit će vam vidike kao malo koji. Vidimo se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:17