StoryEditorOCM
S mora i krajafotogalerija

Dalmatia Boat Show udario temelje tradiciji koja će dugo trajati

Piše Promo
22. travnja 2024. - 16:10

Završen je Dalmatia Boat show, međunarodni sajam nautike koji se po prvi put održao u prekrasnoj Marini Baotić.

Među brojnim posjetiteljima, koji su bili mahom stranci, opazili smo brojna poznata imena, Andreu Erjavec, Miss Universe Hrvatske 2023., poduzetnice Snježanu Schillinger i Vedranu Vučetić, direktora turnira WTA Makarska, Feliksa Lukasa, skladatelja i direktora Melodija Jadrana Tomislava Mrduljaša, bračni par Uglešić i mnoge druge koji su tijekom protekla četiri dana u Segetu Donjem uživali u najboljem od svjetske i domaće nautičke industrije.

image

Dalmatia boat show

Boris Kacan/

Mi smo više nego zadovoljni i ponosan sam na tim koji je uspio obaviti ogroman posao. Razgovarao sam sa svim izlagačima i svi su rekli da će sljedeće godine ponovno doći.“ – poručio je organizator sajma i vlasnik grupacije Baotić, Željko Baotić.

Tijekom četiri dana Dalmatia Boat Showa, predstavljeno je više od 120 izlagača i 70 brendova s 200 brodova, među kojima se istaknula svjetska premijera naše tvrtke A – More Yachts, koja je predstavila svoju perjanicu, električnu jedrilicu More 50:

Mi ove godine slavimo 10 godina postojanja tijekom kojih smo izgradili preko 50 brodova. More 50 je električni brod s kojim se okrećemo svjetskom trendu održivosti, a Dalmatia Boat Show, koji je organizacijski zaista bio – vau i u Hrvatskoj ne postoji sajam koji je ovako organiziran, puno nam je pomogao u promociji, ali nismo ništa manje ni očekivali.“ – poručila je Silvija Santini Mandić, voditeljica prodaje A – More Yachtsa, a Dario Marijan, osnivač tvrtke Nautika centar Nava, naglasio nam je potrebu za ovakvim domaćim nautičkim manifestacijama:

Organizatori su se zaista potrudili i stvorili sajam koji je već sada prepoznat po izvrsnosti, a to nam zaista treba, pogotovo sad, na početku sezone.“ 

Dalmatia Boat Show obilježio je i bogat zabavni program u sklopu kojeg su, tijekom četiri dana, nastupili Marko Pecotić – Peco s bendom, VIS Cambi, Edi Šegota i Kvartet Cambi te mnogi drugi.

image

Dalmatia boat show

Boris Kacan/

Posljednjeg dana Dalmatia Boat Showa, udruga Rostrum Split održala je ekološku akciju čišćenja podmorja Marine Baotić, koja je u hrvatskim okvirima prepoznata po konstantnom usavršavanju na području zaštite okoliša i ulaganju velikih resursa u zaštitu mora.

U priču o ekologiji savršeno se uklopila i panel rasprava Instituta za oceanografiju i ribarstvo „More snova“, tijekom koje se govorilo o brojnim aktualnim temama iz područja zaštite našeg najvažnijeg resursa. Od čišćenja morskog otpada, preko kontrole invazivnih vrsta koje proteklih desetljeća dolaze u Jadran do potrebe za usklađivanjem rastućeg nautičkog turizma sa sve većim zahtjevima za održivošću.

Prvi Dalmatia Boat Showa tako je, slažu se izlagači i posjetitelji, visoko postavio ljestvicu za sljedeće izdanje, koje će, prema najavi organizatora, biti još spektakularnije:

Dogodine se, prije svega, nadam lijepom vremenu, jer to puno znači, a što se tiče samog sajma, očekujte da će biti sigurno 20% veći.“ – zaključio je Željko Baotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:10