StoryEditorOCM
Dalmacijavijećnike najviše zanimala prometna problematika

Rejo: Na vrh glave popela mi se ta Ulica Stipe Pense

Piše PSD.
23. ožujka 2012. - 16:55

Ronald Rejo
Prometna problematika pred nadolazeću turističku sezonu tema je o kojoj je većina kaštelanskih vijećnika raspravljala na aktualnom satu 39. sjednice kaštelanskoga Gradskog vijeća.

Tako je HSP-ovac Karmelo Milanović zatražio od predsjednika Vijeća da svojim autoritetom zatraži od odgovornih u Hrvatskim cestama informacije o tijeku i dovršetku radova na cesti D8, jer su predstavnici HC-a na tematskoj sjednici u Kaštelima, održanoj na temu prometa, kako kaže, “lagali o rokovima završetka te smrtonosne prometnice”.

Na pitanje HDZ-ovca Milija Novaka kada će završiti radovi u Ulici Stipe Pense u Kaštel Štafiliću, pročelnik Ronald Rejo nije mogao dati drukčiji odgovor nego da je realizacija u tijeku, objašnjavajući da na realizaciju utječe niz čimbenika, a među njima veliku ulogu imaju i imovinsko-pravni odnosi.

- Bude li sve u redu, moguć je završetak za godinu dana, a ako ne bude, radovi mogu trajati i 15 godina. Na vrh glave mi je ta ulica i nitko sretniji od mene da se završi što prije - dodao je Rejo.

Branka Radačića (HSLS) zanimalo je razmišlja li se o mogućnosti zabrane prometa u večernjim satima tijekom turističke sezone određenim dijelovima gradskih riva i starih gradskih jezgri.

Gradonačelnik Joško Berket predložio je da i o tom pitanju Gradsko vijeće donese posebnu odluku.

O istom pitanju raspitivali su se i SDP-ov Filip Plećaš i pravaš Milanović. Gradsko vijeće je imenovalo Marinu Lisicu članicom skupštine komunalnog poduzeća “Modro i zeleno” te Marina Šalova u Nadzorni odbor iste tvrtke.

J. ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:32