StoryEditorOCM

Pripuzov CE-ZA-R ponudio 600.000 kuna za strojeve Željezare

Piše PSD.
25. travnja 2012. - 01:57
Samo jedna pisana ponuda, u iznosu od 600.000 kuna, stigla je na oglas “Željezare Split u stečaju” o prodaji kompleta strojeva, opreme i alata pogona na Mostinama, konstatirao je jučer na Trgovačkom sudu u Splitu stečajni sudac Ivan Basić. Ponudu je poslala tvrtka CE-ZA-R (Centar za reciklažu) iz Zagreba, inače članica CIOS Grupe, kojoj je suvlasnik Petar Pripuz. CE-ZA-R je prethodno uplatio i jamčevinu u iznosu od 90.000 kuna.

Prema riječima stečajnog upravitelja Vedrana Šeparovića, odluku o (ne)prihvaćanju ove ponude donijet će odbor vjerovnika u roku od osam dana. Ako ponuda bude prihvaćena, novac od prodaje idu u stečajnu masu, no kako je riječ o manjem iznosu, nema nade da će bivši zaposlenici Željezare moći naplatiti i jedan posto svojih preostalih potraživanja.

Komplet strojeva i opreme na prodaju je ponuđen po procijenjenoj vrijednosti od 994.360 kuna, koju će se, sudeći po slabom interesu kupaca, teško ostvariti. U istom oglasu na prodaju je ponuđen i komplet računalne opreme te namještaja u prostoru na Mostinama, i to procijenjene vrijednosti 22.960 kuna. Na taj dio oglasa nije, pak, stigla ni jedna ponuda.

U isto vrijeme nad nekretninama pogona Mostine nastavlja se ovršni postupak koji je na temelju hipoteke pokrenula OTP banka. Očekuje se da će javna dražba za prodaju ovih nekretnina, procijenjenih na 33.816.809 kuna, biti zakazana za sljedeći mjesec.

J. MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 10:45