StoryEditorOCM
DalmacijaGRADSKO VIJEĆe

Predsjednik uprave "Trogir holdinga" najavio kaznene prijave: Moji prethodnici su se ponašali kao pijani bogataši!

Piše PSD.
12. srpnja 2014. - 01:40
/ Svi oni koji su za “Trogir holding” potpisivali štetne ugovore, a temeljitom analizom prijašnjega poslovanja utvrdili smo da ih ima, morat će snositi odgovornost i stojim iza ovih riječi – bez uvijanja i odlučno istaknuo je Zlatko Rožić, predsjednik aktualne uprave “Trogir holdinga”, na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o stanju koje je zatekao u toj gradskoj komunalnoj tvrtki, opterećenoj “grijesima” ostavštine iz prošlosti, a u kojoj je situacija i dalje neizvjesna ako nova uprava konačno, nakon deset mjeseci otkako je vodi, ne napravi oštar zaokret u njezinoj reorganizaciji.

Ključne kaznene prijave trebale bi se odnositi na one koji su krivi što od osnivanja u prosincu 2009. godine nije izvršeno pripajanje posrnulog “Dobrića” i novoosnovanog holdinga te zbog nenamjenskog trošenja novca, kazao je Rožić koji po tom pitanju čeka još temeljitije pravno “češljanje” odvjetnika kako bi se krenulo u prijave prema DORH-u i USKOK-u.

– Prijašnji čelnici ponašali su se kao pijani bogataši, ostavivši tvrtku u dugovima i s viškom radnika, koji su se stihijski zapošljavali po političkoj liniji, pa sada imamo manjka radne snage na nekim poslovima. Apsurd je da se prije lokalnih izbora zaposlilo njih 20 na neodređeno vrijeme, bez da je bilo opravdanosti – ustvrdio je Rožić. – Utega s kojima se borimo ima mnogo, no, unatoč svemu, držim da tvrtka ima šanse za opstanak i bolju budućnost, jer nam se otvaraju novi poslovi – dodao je, podsjetivši kako će doći do smanjenja radnika, a za početak će otići njih 19.

Gradonačelnik Ante Stipčić prozvao je bivšu vlast što 2012. godine nije iskoristila mogućnost sporazumnog rješavanja duga prema Poreznoj upravi, zbog čega danas trpi Grad, Dječji vrtić i holding.

– Ovo nam se više ne smije događati. “Trogir holding” ima profitabilne djelatnosti i uz racionalizaciju i reorganizaciju može opstati, a nikakva privatizacija ne dolazi u obzir – poručio je.

Vijećnici su primili na znanje izvješće, a predsjednik Vijeća Emil Kursan najavio je uskoro raspravu i o radu sadašnje uprave.
Gordana Dragan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 01:25