StoryEditorOCM
DalmacijaStiglo vodstvo HŽ-a

Polaganjem vijenaca obilježena šesta godišnjica tragedije u Rudinama

Piše PSD.
24. srpnja 2015. - 15:14
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća jučer je u Rudinama u Kaštelima obilježena šesta godišnjica od željezničke tragedije u kojoj je prilikom izlijetanja nagibnoga vlaka poginulo šest putnika, a 55 ih je bilo ozlijeđeno. Bila je to najteža nesreća u novijoj povijesti HŽ-a.

Tim povodom pored spomen-obilježja na mjestu nesreće u Rudinama održana je komemoracija tijekom koje su položili vijenac i zapalili svijeće predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša i član Uprave HŽ Infrastrukture Željko Kopčić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković, direktor Regionalne jedinice Jug HŽ Infrastrukture Slavko Šerić, šef podregije Jadran HŽ Putničkog prijevoza Srećko Gluić, šef Regionalnog središta Jug HŽ Carga (Split) Ivan Čičmir, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Split Slavko Đapić, dogradonačelnik Kaštela Mili Novak te upravitelj Komunalnog pogona Kaštela Ivan Čagalj.

- Tragedija u Rudinama ostavila je neizbrisiv trag u hrvatskom željezničkom sustavu i veliku tugu za izgubljenim životima putnika kojih se trajno sjećamo i s čijim obiteljima iskreno suosjećamo, rekli su nakon komemoracije Renata Suša i Dražen Ratković.
JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:00