StoryEditorOCM

Plaćaju HRT, a 'hvataju' FTV

Piše PSD.
23. srpnja 2009. - 12:07

Iako živimo u suvremenom dobu kad su nam sve prednosti tehnike na dohvat ruke, još uvijek ima mjesta u Vrgorskoj krajini koji muku muče s bizarnim stvarima kao što je televizijski signal.

Tako veliki dio Stilja i Kašča nema mogućnost urednog prijema televizijskog signala, pa se nalaze u svojevrsnom „mrtvom kutu“ zahvaljujući fizičkim preprekama Matokitu i Orahu koji sprječavaju prijem signala s odašiljača na Ilića brdu.

- Više puta smo kontaktirali s nadležnim osobama u tvrtki Odašiljači i veze u Zagrebu te smo ih upoznali s problemom. Zajedno s Gradskom upravom, MO Stilja je uputio dopis kojim smo zatražili postavljanje novog odašiljača na lokalitetu Blizne gomile te bi smo na taj način riješili problem. Moram priznati kako su nadležne osobe iz Odašiljača i veza ubrzo izašle na teren te su se složili s postavljanjem novog odašiljača na navedenom lokalitetu - kaže predsjednik MO-a Stilja Jurica Barać.

Treba napomenuti kako je od spomenutog dopisa i izlaskana teren prošlo godinu i pol dana, međutim, realizacija obećanja je izostala, a MO dobiva odgovore kako je odašiljač u investicijskom planu. Sve to vrijeme mještani Stilja i Kašča uredno plaćaju TV pristojbu HRT-u, a 'hvataju' i gledaju FTV.


MATE PRIMORAC / EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:46