StoryEditorOCM
Dalmacijanautička poslastica

Otvoreni Dani hrvatske male brodogradnje

Piše PSD.
30. travnja 2015. - 20:03
U marini hotela “Le Meridien Lav” započeli su Dani hrvatske male brodogradnje na kojima će 7. put biti predstavljene najbolje domaće brodice.

Sajam je svečano otvoren u 13 sati, a trajat će sve do nedjelje, 3. svibnja.

Kako javlja glasnogovornica manifestacije Danni Matijaca, sajam će u ovogodišnjem izdanju “nadmašiti samoga sebe” s obzirom na broj izlagača i dodatnih sadržaja. Okupit će brojne domaće proizvođače plovila i renomirane brendove nautičke i ribolovne opreme, a najavljene su i brojne premijere.

Tako će, uz već poznate i provjerene modele plovila, posjetiteljima su prvi put pokazani modeli Bura 750 tvrtke “Bura Boats”, novu Betinu 700s tvrtke “Certus brodogradnja” d.o.o., Glassboat Sol Maris 23 tvrtke “JK Kosanović”, te iznimno zanimljivu drvenu samogradnju Gossip, koja je nastajala u garaži u Kaštelima čak tri godine i koja je djelo dvaju zaljubljenika u more i meštra od drva – Ivana Jukića i Marka Gotovca iz Kaštel Štafilića.

Kako bi pripomogli produljenju turističke sezone i stvaranju novih vrijednosti turističke ponude, organizatori predstavljaju i novi projekt – Sajam turističkih atrakcija, koji će na dodatnih sto metara izložbenog prostora predstaviti usluge i proizvode za adrenalinske i vodene sportove, plažne sadržaje, komunalnu opremu, vanjske teretane, električne skutere, dječja igrališta te sve za kayaking, trekking, biciklizam, ronjenje...

Neće nedostajati ni zabavnih događanja, a uz adrenalinski park, vožnje polupodmornicom i wakeboard vučnicu, koje će moći isprobati svi posjetitelji, Surfmania tim će predstaviti i “Super Surfers Challenge Split 2015.” te “Supervolleyball kup” – odbojku na vodenim trampolinima, što je svjetska premijera organiziranog natjecanja na ovakvom terenu.

Oba natjecanja imaju bogat nagradni fond, a prijave će se zaprimati preko e-maila daska@surfmania.net i na samom štandu Surfmanije na Sajmu turističkih atrakcija, i to do 30. travnja.

PIŠE: D. Barbarić,
FOTO: Božo Vukičević/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:05