StoryEditorOCM

ORCO GRUPA 'O statusu "Sunčanog Hvara" u Zagrebu'

Piše PSD.
18. studenog 2010. - 13:40
O statusu, sadašnjosti i budućnosti, poslovnim planovima u Hrvatskoj te načinu poslovanja tvrtke "Sunčani Hvar", ORCO Property Grupa govoriti će danas na konferenciji za novinare sazvanoj u – Zagrebu.

Naime, kako su mediji obaviješteni iz Uprave te tvrtke, novinarima će se obratiti Jean Francois Ott, ppredsjednik te grupacije. Podsjetimo, proteklih dana trajali su pregovori između predstavnika radnika i sindikata "Sunčanog Hvara" i Uprave tvrtke, a najvažnija pitanja koja je valjalo usuglasiti odnose se na višak zaposlenih i njihovo zbrinjavanje, oko čega vlada velika zabrinutost u Hvaru.

Dogovorom svih sudionika pregovora, u javnost se nije izlazilo sa detaljima, pa se očekuje da će na mnoga otvorena pitanja biti odgovoreno na press-konferenciji.


Zato je iznenađenje tim veće što će se o sudbinama 340 zaposlenih i njihovih obitelji u Hvaru javnosti govoriti daleko od Hvara, a očekuje se i konkretan plan načina upravljanja najvećom turističkom kućom.

Kao što je poznato Hrvatski fond za privatizaciju zatražio je raskid ugovora o privatno-javnom partnerstvu sa ORCO Grupom, koja je proteklih pet godina upravljala "Sunčanim Hvarom", dok iz luksemburške tvrtke to odbijaju, pa se na današnjoj konferenciji za novinare očekuje dobiti i konačan odgovor na pitanje kako će ubuduće poslovati "Sunčani Hvar".

R.M.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 03:14