StoryEditorOCM
ObalaNAKON PUKNUĆA CIJEVI

Stabilizirao se vodovodni sustav u okolici Trogira, ali iz ‘ViK‘ apeliraju: ‘Ne zalijevajte, ne perite auta...‘

Piše A. P.
30. srpnja 2023. - 14:53

Kvar na magistralnom vodoopskrbnom cjevovodu na području Sv. Kaja koji je otkriven u petak predvečer zakomplicirao je život svim građanima na području Solina, Kaštela, Trogira, Čiova i Segeta.

Mnogi su ostali bez vode, a iako je kvar saniran u noći s petka na subotu i voda je puštena u sustav, trebao je skoro cijeli jučerašnji dan da se stanje stabilizira i da voda stigne do svake kuće. 

- Da je kvar mogao izabrati gore vrijeme, zasigurno ne bi uspio. Uz vikend i sezonu koji svakako rezultiraju većom potrošnjom, naši vatrogasci su se borili s požarom na Čiovu, a kvar se nalazio na nepristupačnom mjestu ispod slojevite kamene ploče u rovu i cijev je bila na dubini skoro tri metra. Iskreno mogu zahvaliti djelatnicima ViK-a na požrtvovnošću, DVD-ovima na suradnji prilikom dostave vode na ugroženom području - govori nam Ivica Perić, tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacije".

Naglašava da su u petak navečer bez vode, ovisno o potrošnji i zalihama vode u vodospremama, ostajali u prvom redu potrošači koji su u najvišim zonama, na kraju sustava i na lokacijama gdje se najviše troši.

- Tako da su, primjerice, Okrug i gornji dijelovi Slatina prvi ostali bez vodoopskrbe, a nakon sanacije kvara i ponovnog puštanja vode zadnji koji su je tek jučer u kasnim noćim satima dobili.

Putem naše web stranice i radio postaja apelirali smo potrošačima i ovim putem još uvijek apeliramo da je zbog puknuća glavnog vodoopskrbnog cjevovoda došlo do destabilizacije vodoopskrbe navedenog područja i da u narednom periodu od nekoliko dana vodu treba koristiti racionalno isključivo za sanitarne i životne potrebe, bez zalijevanja, pranja okućnica, automobila i slično - poručuje Perić. 

Naglašava da ponovna uspostava neprekinute vodoopskrbe ne ovisi o njihovim željama. 

- Crpke rade punim kapacitetom, a vodospreme, koje služe za izravnanje vršne dnevne potrošnje tijekom ovog neočekivanog kvara, su se ispraznile. Treba vremena da se sve napune i sada je i na potrošačima, jer što prije shvatimo da s vodom moramo postupati racionalno i odgovorno svi ćemo je imati - za kraj je kazao tehnički direktor "Vodovoda i kanalizacija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 10:31