StoryEditorOCM
ObalaNE MARI ZA PRIJAVE

Poljak ‘ponudu‘ svoje vile u Dalmaciji pojačao ilegalnim objektom tik do mora, pogledajte kako je devastirao obalu

Piše Dalmacija SD
19. lipnja 2023. - 14:07

Iz Sevida, poznatog vikendaškog i turističkog mjesta između Trogira i Šibenika, stiže nova priča o devastacio priobalnog pojasa, odnosno pomorskog dobra na kojem po zakonu nema mogućnosti gradnje niti zasnivanja vlasničkih prava.

Kako tvrde mještani, betonsko sunčalište u uvali Alina izgradio je poljski vlasnik obližnje kuće za odmor zbog čijih su "projekata" u obalnoj zoni već dvaput intervenirali građevinski inspektori o čemu smo pisali uoči lanjske sezone kada je doveo radnike iz svoje države kako bi (g)radili tik uz Jadran.

- Ove godine je poljski iznajmljivač odlučio proširiti "ponudu" svoje plaže pa je dodao i konstrukciju za zaštitu od sunca.

Informacija od susjeda s kojima su vlasnici nekretnine razgovarali jest da je Poljak radi ovoga završio na sudu i platilo kaznu, te da mu protumačeno da je time "legalizirao" svoj zahvat.

Osim kršenja zakona zbog gradnje na pomorskom dobru, prošlog tjedna je njegovoj kući intervenirala policija radi remećenja javnog reda i mira usljed glasne zabave njegovih gostiju, najvjerovatnije njegovih sunarodnjaka, koja se protegnula dvije večeri do dugo u noć - navode naši čitatelji.

Pogledom u katastarske i zemljišne knjige, vidljivo je da je cijeli dužbalni pojas na tom dijelu Sevida uredno uknjižen kao pomorsko dobro, a u nacionalnom Informacijskom sustavu prostornog uređenja, iza kojeg stoji Ministarstvo graditeljstva, nema zabilježbe ishođenja ikakvih dozvola ili "papira" za radove, što je logično zbog zone pomorskog dobra.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:35