stdClass Object ( [id] => 1298851 [title] => Neumorna plesačica, pjevačica i planinarka postala je i Miss: Volim vidjeti sretne ljude, valjda je to moja tajna! [alias] => neumorna-plesacica-pjevacica-i-planinarka-postala-je-i-miss-volim-vidjeti-sretne-ljude-valjda-je-to-moja-tajna [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kate Marunović iz Orebića nije ni slutila da će biti tema u hrvatskim medijima, iako je krase brojni talenti i ima što reći o životu. Ono što ju je dovelo na portale i u novine jest natjecanje za prvu hrvatsku Miss 60+ u organizaciji Udruge građana ‘Treća životna dob‘ Trešnjevka – Zagreb i njihove voditeljice Leopoldine Đukić, te Nacionalnog medija Direkt i urednice Mirele Buzov.

---

---

Kate Marunović zimi živi u Zagrebu, a čim zatopli, vraća se u Orebić, gdje se bavi turizmom. Pelješko mjesto s dugom kapetanskom tradicijom njezina je ‘baza‘ otkad je izbjegla iz ratom zahvaćene Zenice u BiH. Po ocu Dalmatinka, gospođa Kate nadarena je i pjevačkim talentom, pa je članica nekoliko zborova, kao i foklora u kojem srčano pleše. Majka triju kćeri mlada je ostala udovica. Imala je tek 32 godine kada joj je, na žalost, preminuo suprug, a ona se suočila sa životom koji nije bio lak:

- Suprug mi je umro od raka kostiju, bolovao je dvije i pol godine, i ostala sam sama s troje djece. Sve tri su doktorice znanosti, što je moj veliki uspjeh i ponos. S tim se dičim i hvalim i tu sam najviše uspjela - ne krije gospođa Kate koja je, uz pomoć brata i sestre, brinula i o ostarjelim roditeljima koji su živjeli s njom u Orebiću.

Dok je još živjela u Zenici, završila je ekonomiju i specijalizirala se za knjižničarku, te se zaposlila u knjižari. Kad je zaratilo, otišla je iz Zenice, ali rat, kaže, ne voli ni spominjati niti se sjećati tog perioda života.

- Umirovila sam se sa 65 godina, ali bavim se turizmom tako da mi ta mirovina ništa ne znači - dodaje. - U mirovini sam kao da nisam, jer sad radim isto ili više nego prije - kaže žena kojoj bi uistinu teško dali 71 godinu.

- Nisam nekog zdravlja briljantnog, ali svoje probleme shvaćam kao nešto što nosim sa sobom i to dolazi s godinama, pa se s tim nosim poprilično dobro - dodaje Kate, veselog duha i pozitivnog pogleda na život.

---

image

Teško je vjerovati da je ovoj ženi 71 godina

Tomas Novak/
---

- Kad mi je muž umro, nisam znala što ću sa sobom. Mislila sam da ću svisnuti. Troje djece, što ću sad, moram im omogućiti dobar život. Onda sam se latila posla i u odgajanju i u svakom pogledu. Puno sam radila i vrlo malo spavala. Hvala Bogu da Bog postoji, jer kad god mi je bilo teško, uzdala sam se u njega. Već sutradan bi mi se nešto dogodilo što me guralo dalje. Bilo je teških situacija gdje bih rekla ‘da mi je barem muž živ, samo da se mogu s njim konzultirati...‘. Srećom, moja su djeca imala mogućnost birati školu i fakultet, to sam im priuštila. Nisam ih vezala za sebe iako mi jesmo dosta povezane. Pustila sam ih da lepršaju upravo zbog toga što mi je jako teško padalo da se razdvajamo, ali ih nisam htjela sputavati - iznosi jednu životnu lekciju gospođa Kate. - Sve su vrhunski stručnjaci, kako samo može roditelj poželjeti. I vrlo su karakterne osobe, to mi je bitno.

Sasvim slučajno

Kate se stoga okrenula sebi i svojim hobijima, a ima ih puno:

- U Zagrebu pjevam u tri zbora, u zboru Ezerki već 28 godina. Pjevam i u zboru Januševec i u zboru Sveti Blaž sakralnu glazbu jer i inače u Orebiću pjevam u crkvi. Idem na folklor u udruzi, u planinare, na plesnjake, volim ozbiljnu glazbu i kazalište, volim svoje prijateljice i kuhanje - nabraja gospođa Kate sve one divote koje joj oplemenjuju dane. - Ne znam više otkud mi snage!

- Ovdje u Orebiću sam bila u osnivanju klape Nava, ali ne pjevam s njima. U klapi morate biti stalno, a u zboru možete malo izostajati. Otkad znam za sebe, uvijek pjevam u zborovima - govori o svojoj ljubavi za pjevanje Kate Marunović, čija jedna kći živi u Zagrebu, a druge dvije u inozemstvu. To je i razlog zašto pola godine provodi u metropoli.

Rođena je 9. travnja 1952. Za izbor za miss, prisjeća se, prijavila se sasvim slučajno:

- Kako pjevam u Ezerkama već 28 godina, moji prijatelji su me stalno vrbovali da još negdje dođem pjevati. Ovaj gospodin što je izabran za mistera, Mihajlo Vukušić, pjeva u jednom zboru u Savskom Marofu, stalno me zvao da dođem pjevati s njima. Odlučila sam izaći iz svakodnevne kolotečine i ušla u taj zbor. Odmah su me prihvatili, jako mi je lijepo, a repertoar mi se jako sviđa. Kako je moj tata porijeklom Dalmatinac, u našoj su se kući uvijek pjevale hrvatske pjesme. To me jako podsjetilo na moje djetinjstvo. Sretna sam da konačno pjevam hrvatske pjesme koje je tata pjevao u našoj kući. Rođena sam Bosanka, majka mi je Bosanka, a tata Dalmatinac. Sva sam ‘izmiksana‘ - smije se ova vesela žena.

---

image

Ima stil drukčiji od drugih

Tomas Novak
---

- Zaljubila sam se u taj zbor i stvarno uživam. Mihajlo je i u fokloru, pa mi je govorio da im se i tu pridružim jer smo se upoznali na plesu. Volim plesati i idem na plesnjake. Tamo se svi znamo, kao na faksu, uvijek ista ekipa - s osmijehom će gospođa Kate.

Dosta zanimljivih osoba

- Došla sam prvi put samo da ih gledam jer sam mislila da to nikad neću svladati jer je plesati folklor drugačije nego plesati druge plesove. Za tri mjeseca sam sve naučila i stavio me da vodim. To je za mene bilo šokantno - iznosi naša sugovornica, koja se u međuvremenu samouko naučila slikati na svili.

- Naučila sam sama svirati gitaru, a uz jednog dečka koji mi je dao nekoliko satova poduke, i mandolinu. Heklala sam, plela i štrikala, sama se šišam i farbam - nabraja Kate, koju sve zanima i brzo uči. - Svašta znam raditi i teško mi je ugoditi, nije lako sa mnom. Bog mi je dao puno toga! Nisam se nigdje eksponirala, a onda sam došla u situaciju gdje su me nagovarali da sudjelujem u izboru za miss treće dobi. Umirovljenici najčešće, kad odu u mirovinu, zatvore se u kuću i sjede ispred televizora. Ja nisam taj tip. Nagovorili su me da sudjelujem i na tom izboru. Moja kći koja živi u Zagrebu rekla je ‘ma daj, mama, zašto ne bi‘ i eto, otišla sam. Nisam se ništa posebno spremala, obukla sam ono što sam imala u ormaru. Imam neki svoj stil koji se razlikuje od drugih.

- Lea Đukić vam je kao ‘hobotnica‘, ona kad onim svojim ‘pipcima‘ dođe okolo, vi se iščupati više ne možete - simpatično opisuje svoju prijateljicu koja vodi Udrugu građana ‘Treća životna dob‘. - A draga je i pozitivna pa ne želite otići! A i da hoćete, ja sam pokušavala pobjeći iz foklora jer mi je to bilo jako naporno, ne možete - smije se Kate Marunović, koju su na izboru za miss, na kakvom je sudjelovala prvi put u životu, podržale sve tri kćeri.

- Nisam se snašla, čak nisam ni sudjelovala u toj promenadi gdje se učilo hodati. Napisali smo nešto o sebi, prozvali su nas, na probi nisam sudjelovala, a u žiriju je bilo deset članova. Rekli su da nije baš bilo lako donijeti odluku jer nas je bilo dosta zanimljivih osoba - sjeća se Kate.

---

image

Kate s prijateljicama

Tomas Novak
---

A je li joj se promijenio život nakon izbora?

- Moje prijateljice se sve raduju zajedno sa mnom. Nemam uzor, da kažem ‘želim biti kao ova žena‘, neka bitna, značajna osoba. Samo želim biti dobra osoba i sretna sam kad je netko sretan jer se pozitivna energija širi i svi smo onda sretni. Ne znam da ikoga ne volim. Mogu biti tužna ako je nešto usmjereno protiv mene, ali volim vidjeti sretne ljude, žene koje su dotjerane i drže do sebe, koje se nisu pustile i cijene život - i ne znajući iznosi tajnu svog dobrog izgleda i sretnog života Kate Marunović.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 71 joj je tek [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => 71 joj je tek 2 0 7156 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-16 08:13:06 [created_by] => 3116 [created_by_alias] => Dubravka Marjanović Ladašić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-16 16:08:31 [modified_by] => 3116 [publish_up] => 2023-06-16 16:08:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 145 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Neumorna plesačica, pjevačica i planinarka postala je i miss: Volim vidjeti sretne ljude, valjda je to moja tajna! [metakey] => Kate Marunović, Orebić, miss 60+, miss [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25103900.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096428.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096429.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096430.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096431.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096432.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096433.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096434.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096435.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/16\/25096436.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tomas Novak","Tomas Novak\/","Tomas Novak","Tomas Novak\/","Tomas Novak","Tomas Novak","Tomas Novak","Tomas Novak","Tomas Novak\/","Tomas Novak\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kate Marunovi\u0107 \u017eena je prepuna talenata, a za Miss tre\u0107e dobi prijavila se na nagovor prijateljice i k\u0107eri<\/p>","","","

Te\u0161ko je vjerovati da je ovoj \u017eeni 71 godina<\/p>","

Kate Marunovi\u0107 pola godine \u017eivi u Orebi\u0107u, a pola u Zagrebu<\/p>","

Kate Marunovi\u0107<\/p>","

Ima stil druk\u010diji od drugih<\/p>","

Kate s prijateljicama<\/p>","

Mladolik izgled duguje vedrom duhu<\/p>","

Uvijek ima osmijeh na licu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1465","hd_25103900_1920.jpg":"1920x1080","k_25103900_1280.jpg":"1280x1280","k_25103900_1024.jpg":"1024x1024","k_25103900_640.jpg":"640x640","k_25103900_480.jpg":"480x480","k_25103900_340.jpg":"340x340","k_25103900_220.jpg":"220x220","o_25103900_1280.jpg":"1280x976","o_25103900_1024.jpg":"1024x781","o_25103900_640.jpg":"640x488","o_25103900_480.jpg":"480x366","o_25103900_340.jpg":"340x259","o_25103900_220.jpg":"220x167","h_25103900_1280.jpg":"1280x854","h_25103900_1024.jpg":"1024x683","h_25103900_640.jpg":"640x427","h_25103900_480.jpg":"480x320","h_25103900_340.jpg":"340x227","h_25103900_220.jpg":"220x147","pp_25103900_1280.jpg":"1280x1628","pp_25103900_1024.jpg":"1024x1303","pp_25103900_640.jpg":"640x814","pp_25103900_480.jpg":"480x611","pp_25103900_340.jpg":"340x432","pp_25103900_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_25096428_1920.jpg":"1920x1080","k_25096428_1280.jpg":"1280x1280","k_25096428_1024.jpg":"1024x1024","k_25096428_640.jpg":"640x640","k_25096428_480.jpg":"480x480","k_25096428_340.jpg":"340x340","k_25096428_220.jpg":"220x220","o_25096428_1280.jpg":"1280x1706","o_25096428_1024.jpg":"1024x1365","o_25096428_640.jpg":"640x853","o_25096428_480.jpg":"480x640","o_25096428_340.jpg":"340x453","o_25096428_220.jpg":"220x293","h_25096428_1280.jpg":"1280x854","h_25096428_1024.jpg":"1024x683","h_25096428_640.jpg":"640x427","h_25096428_480.jpg":"480x320","h_25096428_340.jpg":"340x227","h_25096428_220.jpg":"220x147","pp_25096428_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096428_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096428_640.jpg":"640x814","pp_25096428_480.jpg":"480x611","pp_25096428_340.jpg":"340x432","pp_25096428_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_25096429_1920.jpg":"1920x1080","k_25096429_1280.jpg":"1280x1280","k_25096429_1024.jpg":"1024x1024","k_25096429_640.jpg":"640x640","k_25096429_480.jpg":"480x480","k_25096429_340.jpg":"340x340","k_25096429_220.jpg":"220x220","o_25096429_1280.jpg":"1280x1706","o_25096429_1024.jpg":"1024x1365","o_25096429_640.jpg":"640x853","o_25096429_480.jpg":"480x640","o_25096429_340.jpg":"340x453","o_25096429_220.jpg":"220x293","h_25096429_1280.jpg":"1280x854","h_25096429_1024.jpg":"1024x683","h_25096429_640.jpg":"640x427","h_25096429_480.jpg":"480x320","h_25096429_340.jpg":"340x227","h_25096429_220.jpg":"220x147","pp_25096429_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096429_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096429_640.jpg":"640x814","pp_25096429_480.jpg":"480x611","pp_25096429_340.jpg":"340x432","pp_25096429_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_25096430_1920.jpg":"1920x1080","k_25096430_1280.jpg":"1280x1280","k_25096430_1024.jpg":"1024x1024","k_25096430_640.jpg":"640x640","k_25096430_480.jpg":"480x480","k_25096430_340.jpg":"340x340","k_25096430_220.jpg":"220x220","o_25096430_1280.jpg":"1280x1706","o_25096430_1024.jpg":"1024x1365","o_25096430_640.jpg":"640x853","o_25096430_480.jpg":"480x640","o_25096430_340.jpg":"340x453","o_25096430_220.jpg":"220x293","h_25096430_1280.jpg":"1280x854","h_25096430_1024.jpg":"1024x683","h_25096430_640.jpg":"640x427","h_25096430_480.jpg":"480x320","h_25096430_340.jpg":"340x227","h_25096430_220.jpg":"220x147","pp_25096430_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096430_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096430_640.jpg":"640x814","pp_25096430_480.jpg":"480x611","pp_25096430_340.jpg":"340x432","pp_25096430_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_25096431_1920.jpg":"1920x1080","k_25096431_1280.jpg":"1280x1280","k_25096431_1024.jpg":"1024x1024","k_25096431_640.jpg":"640x640","k_25096431_480.jpg":"480x480","k_25096431_340.jpg":"340x340","k_25096431_220.jpg":"220x220","o_25096431_1280.jpg":"1280x1706","o_25096431_1024.jpg":"1024x1365","o_25096431_640.jpg":"640x853","o_25096431_480.jpg":"480x640","o_25096431_340.jpg":"340x453","o_25096431_220.jpg":"220x293","h_25096431_1280.jpg":"1280x854","h_25096431_1024.jpg":"1024x683","h_25096431_640.jpg":"640x427","h_25096431_480.jpg":"480x320","h_25096431_340.jpg":"340x227","h_25096431_220.jpg":"220x147","pp_25096431_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096431_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096431_640.jpg":"640x814","pp_25096431_480.jpg":"480x611","pp_25096431_340.jpg":"340x432","pp_25096431_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1500x2000","hd_25096432_1920.jpg":"1920x1080","k_25096432_1280.jpg":"1280x1280","k_25096432_1024.jpg":"1024x1024","k_25096432_640.jpg":"640x640","k_25096432_480.jpg":"480x480","k_25096432_340.jpg":"340x340","k_25096432_220.jpg":"220x220","o_25096432_1280.jpg":"1280x1706","o_25096432_1024.jpg":"1024x1365","o_25096432_640.jpg":"640x853","o_25096432_480.jpg":"480x640","o_25096432_340.jpg":"340x453","o_25096432_220.jpg":"220x293","h_25096432_1280.jpg":"1280x854","h_25096432_1024.jpg":"1024x683","h_25096432_640.jpg":"640x427","h_25096432_480.jpg":"480x320","h_25096432_340.jpg":"340x227","h_25096432_220.jpg":"220x147","pp_25096432_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096432_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096432_640.jpg":"640x814","pp_25096432_480.jpg":"480x611","pp_25096432_340.jpg":"340x432","pp_25096432_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1500x2000","hd_25096433_1920.jpg":"1920x1080","k_25096433_1280.jpg":"1280x1280","k_25096433_1024.jpg":"1024x1024","k_25096433_640.jpg":"640x640","k_25096433_480.jpg":"480x480","k_25096433_340.jpg":"340x340","k_25096433_220.jpg":"220x220","o_25096433_1280.jpg":"1280x1706","o_25096433_1024.jpg":"1024x1365","o_25096433_640.jpg":"640x853","o_25096433_480.jpg":"480x640","o_25096433_340.jpg":"340x453","o_25096433_220.jpg":"220x293","h_25096433_1280.jpg":"1280x854","h_25096433_1024.jpg":"1024x683","h_25096433_640.jpg":"640x427","h_25096433_480.jpg":"480x320","h_25096433_340.jpg":"340x227","h_25096433_220.jpg":"220x147","pp_25096433_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096433_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096433_640.jpg":"640x814","pp_25096433_480.jpg":"480x611","pp_25096433_340.jpg":"340x432","pp_25096433_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_25096434_1920.jpg":"1920x1080","k_25096434_1280.jpg":"1280x1280","k_25096434_1024.jpg":"1024x1024","k_25096434_640.jpg":"640x640","k_25096434_480.jpg":"480x480","k_25096434_340.jpg":"340x340","k_25096434_220.jpg":"220x220","o_25096434_1280.jpg":"1280x960","o_25096434_1024.jpg":"1024x768","o_25096434_640.jpg":"640x480","o_25096434_480.jpg":"480x360","o_25096434_340.jpg":"340x255","o_25096434_220.jpg":"220x165","h_25096434_1280.jpg":"1280x854","h_25096434_1024.jpg":"1024x683","h_25096434_640.jpg":"640x427","h_25096434_480.jpg":"480x320","h_25096434_340.jpg":"340x227","h_25096434_220.jpg":"220x147","pp_25096434_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096434_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096434_640.jpg":"640x814","pp_25096434_480.jpg":"480x611","pp_25096434_340.jpg":"340x432","pp_25096434_220.jpg":"220x280"},{"size0":"473x1024","hd_25096435_1920.jpg":"1920x1080","k_25096435_1280.jpg":"1280x1280","k_25096435_1024.jpg":"1024x1024","k_25096435_640.jpg":"640x640","k_25096435_480.jpg":"480x480","k_25096435_340.jpg":"340x340","k_25096435_220.jpg":"220x220","o_25096435_1280.jpg":"1280x2771","o_25096435_1024.jpg":"1024x2216","o_25096435_640.jpg":"640x1385","o_25096435_480.jpg":"480x1039","o_25096435_340.jpg":"340x736","o_25096435_220.jpg":"220x476","h_25096435_1280.jpg":"1280x854","h_25096435_1024.jpg":"1024x683","h_25096435_640.jpg":"640x427","h_25096435_480.jpg":"480x320","h_25096435_340.jpg":"340x227","h_25096435_220.jpg":"220x147","pp_25096435_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096435_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096435_640.jpg":"640x814","pp_25096435_480.jpg":"480x611","pp_25096435_340.jpg":"340x432","pp_25096435_220.jpg":"220x280"},{"size0":"473x1024","hd_25096436_1920.jpg":"1920x1080","k_25096436_1280.jpg":"1280x1280","k_25096436_1024.jpg":"1024x1024","k_25096436_640.jpg":"640x640","k_25096436_480.jpg":"480x480","k_25096436_340.jpg":"340x340","k_25096436_220.jpg":"220x220","o_25096436_1280.jpg":"1280x2771","o_25096436_1024.jpg":"1024x2216","o_25096436_640.jpg":"640x1385","o_25096436_480.jpg":"480x1039","o_25096436_340.jpg":"340x736","o_25096436_220.jpg":"220x476","h_25096436_1280.jpg":"1280x854","h_25096436_1024.jpg":"1024x683","h_25096436_640.jpg":"640x427","h_25096436_480.jpg":"480x320","h_25096436_340.jpg":"340x227","h_25096436_220.jpg":"220x147","pp_25096436_1280.jpg":"1280x1628","pp_25096436_1024.jpg":"1024x1303","pp_25096436_640.jpg":"640x814","pp_25096436_480.jpg":"480x611","pp_25096436_340.jpg":"340x432","pp_25096436_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7672584 Threads: 4 Questions: 1555660709 Slow queries: 4742050 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111346162 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/neumorna-plesacica-pjevacica-i-planinarka-postala-je-i-miss-volim-vidjeti-sretne-ljude-valjda-je-to-moja-tajna-1298851 [printLink] => /dalmacija/obala/neumorna-plesacica-pjevacica-i-planinarka-postala-je-i-miss-volim-vidjeti-sretne-ljude-valjda-je-to-moja-tajna-1298851?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 719935 [name] => Kate Marunović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-16 10:38:25 [main_article_id] => 0 [alias] => kate-marunovic [link] => /tag/kate-marunovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 479991 [name] => Orebić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => orebic [link] => /tag/orebic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 719936 [name] => miss 60+ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-06-16 10:38:26 [main_article_id] => 0 [alias] => miss-60 [link] => /tag/miss-60 ) [3] => stdClass Object ( [id] => 322332 [name] => miss [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => miss [link] => /tag/miss ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 71 joj je tek [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Neumorna plesačica, pjevačica i planinarka postala je i Miss: Volim vidjeti sretne ljude, valjda je to moja tajna! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3116 [name] => Dube Marjanović [username] => dube-marjanovi [email] => dube-marjanovi@sd.hr [password] => $2y$10$MsF3zrRQjuWwIsslvrk1v.Euywty9KhiCQGXtBRXaLBgBNRcEnVci [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/dube-marjanovic-3116 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1634 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/78485bb51ea2585ac065ee7e5325541b?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25103900.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tomas Novak [mainImageDesc] =>

Kate Marunović žena je prepuna talenata, a za Miss treće dobi prijavila se na nagovor prijateljice i kćeri

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25103900.jpg [title] =>

Kate Marunović žena je prepuna talenata, a za Miss treće dobi prijavila se na nagovor prijateljice i kćeri

Tomas Novak ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096428.jpg [title] => Tomas Novak/ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096429.jpg [title] => Tomas Novak ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096430.jpg [title] =>

Teško je vjerovati da je ovoj ženi 71 godina

Tomas Novak/ ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096431.jpg [title] =>

Kate Marunović pola godine živi u Orebiću, a pola u Zagrebu

Tomas Novak ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096432.jpg [title] =>

Kate Marunović

Tomas Novak ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096433.jpg [title] =>

Ima stil drukčiji od drugih

Tomas Novak ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096434.jpg [title] =>

Kate s prijateljicama

Tomas Novak ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096435.jpg [title] =>

Mladolik izgled duguje vedrom duhu

Tomas Novak/ ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/16/25096436.jpg [title] =>

Uvijek ima osmijeh na licu

Tomas Novak/ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kate Marunović iz Orebića nije ni slutila da će biti tema u hrvatskim medijima, iako je krase brojni talenti i ima što reći o životu. Ono što ju je dovelo na portale i u novine jest natjecanje za prvu hrvatsku Miss 60+ u organizaciji Udruge građana ‘Treća životna dob‘ Trešnjevka – Zagreb i njihove voditeljice Leopoldine Đukić, te Nacionalnog medija Direkt i urednice Mirele Buzov.

---

---

Kate Marunović zimi živi u Zagrebu, a čim zatopli, vraća se u Orebić, gdje se bavi turizmom. Pelješko mjesto s dugom kapetanskom tradicijom njezina je ‘baza‘ otkad je izbjegla iz ratom zahvaćene Zenice u BiH. Po ocu Dalmatinka, gospođa Kate nadarena je i pjevačkim talentom, pa je članica nekoliko zborova, kao i foklora u kojem srčano pleše. Majka triju kćeri mlada je ostala udovica. Imala je tek 32 godine kada joj je, na žalost, preminuo suprug, a ona se suočila sa životom koji nije bio lak:

- Suprug mi je umro od raka kostiju, bolovao je dvije i pol godine, i ostala sam sama s troje djece. Sve tri su doktorice znanosti, što je moj veliki uspjeh i ponos. S tim se dičim i hvalim i tu sam najviše uspjela - ne krije gospođa Kate koja je, uz pomoć brata i sestre, brinula i o ostarjelim roditeljima koji su živjeli s njom u Orebiću.

Dok je još živjela u Zenici, završila je ekonomiju i specijalizirala se za knjižničarku, te se zaposlila u knjižari. Kad je zaratilo, otišla je iz Zenice, ali rat, kaže, ne voli ni spominjati niti se sjećati tog perioda života.

- Umirovila sam se sa 65 godina, ali bavim se turizmom tako da mi ta mirovina ništa ne znači - dodaje. - U mirovini sam kao da nisam, jer sad radim isto ili više nego prije - kaže žena kojoj bi uistinu teško dali 71 godinu.

- Nisam nekog zdravlja briljantnog, ali svoje probleme shvaćam kao nešto što nosim sa sobom i to dolazi s godinama, pa se s tim nosim poprilično dobro - dodaje Kate, veselog duha i pozitivnog pogleda na život.

---

image

Teško je vjerovati da je ovoj ženi 71 godina

Tomas Novak/
---

- Kad mi je muž umro, nisam znala što ću sa sobom. Mislila sam da ću svisnuti. Troje djece, što ću sad, moram im omogućiti dobar život. Onda sam se latila posla i u odgajanju i u svakom pogledu. Puno sam radila i vrlo malo spavala. Hvala Bogu da Bog postoji, jer kad god mi je bilo teško, uzdala sam se u njega. Već sutradan bi mi se nešto dogodilo što me guralo dalje. Bilo je teških situacija gdje bih rekla ‘da mi je barem muž živ, samo da se mogu s njim konzultirati...‘. Srećom, moja su djeca imala mogućnost birati školu i fakultet, to sam im priuštila. Nisam ih vezala za sebe iako mi jesmo dosta povezane. Pustila sam ih da lepršaju upravo zbog toga što mi je jako teško padalo da se razdvajamo, ali ih nisam htjela sputavati - iznosi jednu životnu lekciju gospođa Kate. - Sve su vrhunski stručnjaci, kako samo može roditelj poželjeti. I vrlo su karakterne osobe, to mi je bitno.

Sasvim slučajno

Kate se stoga okrenula sebi i svojim hobijima, a ima ih puno:

- U Zagrebu pjevam u tri zbora, u zboru Ezerki već 28 godina. Pjevam i u zboru Januševec i u zboru Sveti Blaž sakralnu glazbu jer i inače u Orebiću pjevam u crkvi. Idem na folklor u udruzi, u planinare, na plesnjake, volim ozbiljnu glazbu i kazalište, volim svoje prijateljice i kuhanje - nabraja gospođa Kate sve one divote koje joj oplemenjuju dane. - Ne znam više otkud mi snage!

- Ovdje u Orebiću sam bila u osnivanju klape Nava, ali ne pjevam s njima. U klapi morate biti stalno, a u zboru možete malo izostajati. Otkad znam za sebe, uvijek pjevam u zborovima - govori o svojoj ljubavi za pjevanje Kate Marunović, čija jedna kći živi u Zagrebu, a druge dvije u inozemstvu. To je i razlog zašto pola godine provodi u metropoli.

Rođena je 9. travnja 1952. Za izbor za miss, prisjeća se, prijavila se sasvim slučajno:

- Kako pjevam u Ezerkama već 28 godina, moji prijatelji su me stalno vrbovali da još negdje dođem pjevati. Ovaj gospodin što je izabran za mistera, Mihajlo Vukušić, pjeva u jednom zboru u Savskom Marofu, stalno me zvao da dođem pjevati s njima. Odlučila sam izaći iz svakodnevne kolotečine i ušla u taj zbor. Odmah su me prihvatili, jako mi je lijepo, a repertoar mi se jako sviđa. Kako je moj tata porijeklom Dalmatinac, u našoj su se kući uvijek pjevale hrvatske pjesme. To me jako podsjetilo na moje djetinjstvo. Sretna sam da konačno pjevam hrvatske pjesme koje je tata pjevao u našoj kući. Rođena sam Bosanka, majka mi je Bosanka, a tata Dalmatinac. Sva sam ‘izmiksana‘ - smije se ova vesela žena.

---

image

Ima stil drukčiji od drugih

Tomas Novak
---

- Zaljubila sam se u taj zbor i stvarno uživam. Mihajlo je i u fokloru, pa mi je govorio da im se i tu pridružim jer smo se upoznali na plesu. Volim plesati i idem na plesnjake. Tamo se svi znamo, kao na faksu, uvijek ista ekipa - s osmijehom će gospođa Kate.

Dosta zanimljivih osoba

- Došla sam prvi put samo da ih gledam jer sam mislila da to nikad neću svladati jer je plesati folklor drugačije nego plesati druge plesove. Za tri mjeseca sam sve naučila i stavio me da vodim. To je za mene bilo šokantno - iznosi naša sugovornica, koja se u međuvremenu samouko naučila slikati na svili.

- Naučila sam sama svirati gitaru, a uz jednog dečka koji mi je dao nekoliko satova poduke, i mandolinu. Heklala sam, plela i štrikala, sama se šišam i farbam - nabraja Kate, koju sve zanima i brzo uči. - Svašta znam raditi i teško mi je ugoditi, nije lako sa mnom. Bog mi je dao puno toga! Nisam se nigdje eksponirala, a onda sam došla u situaciju gdje su me nagovarali da sudjelujem u izboru za miss treće dobi. Umirovljenici najčešće, kad odu u mirovinu, zatvore se u kuću i sjede ispred televizora. Ja nisam taj tip. Nagovorili su me da sudjelujem i na tom izboru. Moja kći koja živi u Zagrebu rekla je ‘ma daj, mama, zašto ne bi‘ i eto, otišla sam. Nisam se ništa posebno spremala, obukla sam ono što sam imala u ormaru. Imam neki svoj stil koji se razlikuje od drugih.

- Lea Đukić vam je kao ‘hobotnica‘, ona kad onim svojim ‘pipcima‘ dođe okolo, vi se iščupati više ne možete - simpatično opisuje svoju prijateljicu koja vodi Udrugu građana ‘Treća životna dob‘. - A draga je i pozitivna pa ne želite otići! A i da hoćete, ja sam pokušavala pobjeći iz foklora jer mi je to bilo jako naporno, ne možete - smije se Kate Marunović, koju su na izboru za miss, na kakvom je sudjelovala prvi put u životu, podržale sve tri kćeri.

- Nisam se snašla, čak nisam ni sudjelovala u toj promenadi gdje se učilo hodati. Napisali smo nešto o sebi, prozvali su nas, na probi nisam sudjelovala, a u žiriju je bilo deset članova. Rekli su da nije baš bilo lako donijeti odluku jer nas je bilo dosta zanimljivih osoba - sjeća se Kate.

---

image

Kate s prijateljicama

Tomas Novak
---

A je li joj se promijenio život nakon izbora?

- Moje prijateljice se sve raduju zajedno sa mnom. Nemam uzor, da kažem ‘želim biti kao ova žena‘, neka bitna, značajna osoba. Samo želim biti dobra osoba i sretna sam kad je netko sretan jer se pozitivna energija širi i svi smo onda sretni. Ne znam da ikoga ne volim. Mogu biti tužna ako je nešto usmjereno protiv mene, ali volim vidjeti sretne ljude, žene koje su dotjerane i drže do sebe, koje se nisu pustile i cijene život - i ne znajući iznosi tajnu svog dobrog izgleda i sretnog života Kate Marunović.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tomas Novak Tomas Novak/ Tomas Novak Tomas Novak/ Tomas Novak Tomas Novak Tomas Novak Tomas Novak Tomas Novak/ Tomas Novak/
Tomas Novak

Kate Marunović žena je prepuna talenata, a za Miss treće dobi prijavila se na nagovor prijateljice i kćeri

Tomas Novak/

Teško je vjerovati da je ovoj ženi 71 godina

Tomas Novak

Kate Marunović pola godine živi u Orebiću, a pola u Zagrebu

Tomas Novak

Kate Marunović

Tomas Novak

Ima stil drukčiji od drugih

Tomas Novak

Kate s prijateljicama

Tomas Novak/

Mladolik izgled duguje vedrom duhu

Tomas Novak/

Uvijek ima osmijeh na licu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/neumorna-plesacica-pjevacica-i-planinarka-postala-je-i-miss-volim-vidjeti-sretne-ljude-valjda-je-to-moja-tajna-1298851 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2b87c3ac25bf9fc2176daf90536f522a73439a77 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Neumorna+plesa%C4%8Dica%2C+pjeva%C4%8Dica+i+planinarka+postala+je+i+Miss%3A+Volim+vidjeti+sretne+ljude%2C+valjda+je+to+moja+tajna%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fneumorna-plesacica-pjevacica-i-planinarka-postala-je-i-miss-volim-vidjeti-sretne-ljude-valjda-je-to-moja-tajna-1298851 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fneumorna-plesacica-pjevacica-i-planinarka-postala-je-i-miss-volim-vidjeti-sretne-ljude-valjda-je-to-moja-tajna-1298851 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 71 joj je tek [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Obala71 joj je tek

Neumorna plesačica, pjevačica i planinarka postala je i Miss: Volim vidjeti sretne ljude, valjda je to moja tajna!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
16. lipnja 2023. - 18:08

Kate Marunović iz Orebića nije ni slutila da će biti tema u hrvatskim medijima, iako je krase brojni talenti i ima što reći o životu. Ono što ju je dovelo na portale i u novine jest natjecanje za prvu hrvatsku Miss 60+ u organizaciji Udruge građana ‘Treća životna dob‘ Trešnjevka – Zagreb i njihove voditeljice Leopoldine Đukić, te Nacionalnog medija Direkt i urednice Mirele Buzov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 04:31