stdClass Object ( [id] => 1320709 [title] => Jakica Milić tužila je kaštelansku školu: ‘Dva puta sam bila najbolja na natječaju, ali posao nisam dobila‘ [alias] => jakica-milic-tuzila-je-kastelansku-skolu-dva-puta-sam-bila-najbolja-na-natjecaju-ali-posao-nisam-dobila [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kako u nas škole funkcioniraju, počev od zapošljavanja pa do otkaza, na svojoj koži mogla je osjetiti Jakica Milić. Ona je u dva navrata u roku od svega nekoliko mjeseci u prvoj polovici 2021. godine odabrana kao najbolja kandidatkinja za učiteljicu tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi "Ostrog" u Kaštel Lukšiću, ali onda su natječaji poništavani, i to iz vrlo prozaičnih razloga.

- Jednom je – govori nam ona – to bilo iz razloga što je pitanja sastavljao vanjski suradnik, inače bivši nastavnik tjelesnog u istoj školi, koji je netom prije otišao u mirovinu i netko je trebao doći na njegovo mjesto. A drugi put jer je testiranje nadgledala čistačica, odnosno kada su se otvarali rezultati testova nisu bili nazočni svi članovi komisije. Oni su, inače, uredno potpisali zapisnike o tom otvaranju, kao i što u pravilniku škole jasno stoji da pitanja može sastavljati vanjski suradnik. Problem je očito bio što nitko nije stajao iza mene, nisam imala vezu i pomrsila sam nečije planove.

Jedina od sedam članova Školskog odbora koja nije digla ruku za Milić bila je predsjednica, Deana Vrdoljak Kačanić. Nju naša sugovornica zajedno s ravnateljicom Ivančicom Grubišić smatra najodgovornijom za svoju profesionalnu golgotu.

- Vrdoljak Kačanić je na tu dužnost došla desetak dana nakon što je prethodni Školski odbor dao suglasnost za moje zapošljavanje, ali je imala svoju kandidatkinju koju je htjela zaposliti. Inače, gospođa je pedagoginja u Ekonomskoj i upravnoj školi Split i od studenoga 2020. do lipnja 2021. godine bila je na bolovanju, ali je to nije sprječavalo da sudjeluje u radu Školskog odbora te da bude izabrana za predsjednicu.

Dakle, za posao je bila bolesna, ali za hodočašćenje po sjednicama nije. Činjenica da je bila na bolovanju a istovremeno sudjelovala u radu Školskog odbora dovodi u pitanje regularnost rada Školskog odbora, kao i legitimitet svih odluka donesenih na sjednicama – iznosi Milić.

---

image

Jakica Milić ne kani se predati. Bitku je nastavila na sudu, iako joj Sindikat hrvatskih učitelja nije priskočio u pomoć i barem osigurao odvjetnika

---

Prste onih koji nikako nisu željeli da ona bude zaposlena u spomenutoj školi vidi u dolasku prosvjetne inspektorice Lidije Vukasović u Osnovnu školu "Ostrog" u lipnju 2021. godine. Stigla je po anonimnoj prijavi, ali je najavila da će u ponovni nadzor doći tek nakon godišnjeg odmora, početkom srpnja. Međutim, kako navodi Milić, nakon godišnjeg inspektorica odlazi na bolovanje i tek u rujnu dolazi u nadzor i donosi rješenje o zabrani obavljanja rada za mladu nastavnicu.

Jakica Milić, unatoč spomenutom rješenju, ostala je predavati na istom mjestu sve do 12. kolovoza iduće godine, znači cijelu iduću nastavnu godinu, da bi tek 12. kolovoza dobila izvanredni otkaz o radu.

- Zna se, zakon jasno kaže, da je uvjet za izvanredni otkaz skrivljena greška od zaposlenika, ali ja takvo nešto nisam učinila. Pa nije moja greška što je netko drugi odlučio tko će sastavljati pitanja, tko će nadgledati ili otvarati testove. Uostalom, ako su oni znali za nepravilnosti oba natječaja, trebali su mi otkaz dati odmah, a ne ostaviti me raditi još deset mjeseci, još i dati razredništvo – u suzama će Milić.

Na njezino mjesto na novom, trećem natječaju zaposlena je supruga kolege iz iste škole, koji je sindikalni povjerenik i član Školskog odbora.

- Nažalost, to nije jedini primjer nepotizma u školi, a kojem je kumovala ravnateljica Grubišić. Sestra jedne od članica Školskog odbora je zaposlena na mjesto učitelja engleskog jezika, i to usred ljeta kada nema nikakvih poslova za učitelje, a nakon dobivanja ugovora o radu na neodređeno vrijeme odlazi na porodiljni. Interesantna je i činjenica da je ravnateljica bila prijavljivana zbog nepravilnosti u radu, ali inspekcija u nadzor ili ne dolazi, ili dođe nakon godine i više dana. Rezultat je to prijateljstva između ravnateljice Grubišić i pojedinih inspektorica – konstatira Jakica Milić i još dodaje:

- Iako u školi ima mnogo problema, učenici donose nikotinske paketiće i konzumiraju ih, donosi se hladno oružje – noževi, nitko ne reagira. Dapače, ravnateljica je od siječnja bila na bolovanju, a osobe koje su je zamjenjivale su redom neiskusne, nesposobne za vođenje škole. Jedno vrijeme ju je zamjenjivala osoba koja je u rujnu prošle godine završila studij.

---

image

Učenici su obožavali svoju učiteljicu

---

U svom tom kaosu glavnu riječ ima predsjednica Školskog odbora, koja sama sebe smatra alfom i omegom škole. Išla je toliko daleko da je odlučivala tko će održavati nastavu u razrednom odjelu koji pohađa njezin sin. Ako smatra da je učitelj nepodoban, učitelj se premješta u druge razrede.

Naravno, išli smo čuti i drugu stranu. Iako na web stranicama škole uredno stoji da je još uvijek ravnateljica, Ivančica Grubišić već neko vrijeme uopće ne radi u Osnovnoj školi "Ostrog" i ima drugi posao. Na optužbe Jakice Milić rekla nam je da ona nije bila ravnateljica kada su sprovedena dva sporna natječaja, te da s tim nema ništa. Školu je vodila od prosinca 2021. godine do, kako nam je rekla, 22. kolovoza ove godine. Kako je onda za njezina mandata Milić ostala predavati tjelesni unatoč rješenju inspektorice o prestanku rada?

- Kolegica Milić je uložila žalbu i ona je odgađala rješenje do kolovoza 2022. godine. Tada je doneseno drugostupanjsko rješenje od strane inspektora. Na novom natječaju, na kojemu je sudjelovala i sama Milić, kao najbolja izabrana je druga kandidatkinja. Izbor je obavljen u više krugova, uključujući i psihološko testiranje vanjske stručne osobe.

---

image

Jakica na učeničkom štandu kaštelanske osnovne škole prigodom izložbe radova

---

Ima li nepotizma u tome da je izabrana supruga vašeg kolege, člana Školskog odbora, aktivnog u sindikatu?

- Znate, ovo je malo mjesto i svatko je svakome nešto – uzvratila je na naše pitanje sada već bivša ravnateljica škole u Kaštel Lukšiću.

Koji su razlozi njezina ostavke i odlaska iz škole, nije pak željela precizirati:

- Ja sam sve napisala u izvješću Školskom odboru – bilo je sve što je Grubišić željela reći.

Kontaktirali smo i prozvanu predsjednicu Školskog obora, Deanu Vrdoljak Kačanić, koja na toj dužnosti broji zadnje dane, jer joj, barem po onome što su nam rekli u Tajništvu škole, ističe mandat. Kada smo naveli zašto zovemo, ispričala se činjenicom da je na ulici i da će nas kontaktirati kasnije. Do zaključenja ovog izdanja njezin povratni poziv nije uslijedio.

Jakica Milić ne kani se predati. Bitku je nastavila na sudu, iako joj Sindikat hrvatskih učitelja nije priskočio u pomoć i barem osigurao odvjetnika. Predmet je trenutačno na Visokom upravnom sudu u Zagrebu.

- Ja bih više od svega voljela vratiti se u školu i predavati. Najteže mi je kada vidim svoje učenike na ulici i oni me pitaju kada se vraćam. Ima i puno bolje plaćenih poslova koje bih možda mogla raditi, ali za ovaj sam se odlučila i na njemu mogu biti svoja – reći će Jakica.

Reakciju Deane Vrdoljak Kačanić pročitajte na donjem linku:

Deana Vrdoljak Kačanić: Ne sudjelujem u radu Povjerenstva pa ne mogu imati utjecaj na odabir kandidata

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ne kani se predati [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => ne kani se predati 2 0 6819 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-06 12:14:48 [created_by] => 3234 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-20 11:24:57 [modified_by] => 3234 [publish_up] => 2023-09-06 18:36:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Jakica Milić tužila je kaštelansku školu: 'Dva puta sam bila najbolja na natječaju, ali posao nisam dobila' [metakey] => jakica milić, tjelesni odgoj, O.Š. Ostrog, Kaštel Lukšić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/06\/25577351.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/06\/25576868.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/06\/25576866.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/06\/25576865.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/06\/25576863.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/06\/17629742.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","","","","","Mario Todori\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Jakica Mili\u0107 nam ka\u017ee kako bi se vi\u0161e od svega voljela vratiti u \u0161kolu i predavati<\/p>","

U\u010denici su obo\u017eavali svoju u\u010diteljicu<\/p>","","

Jakica na u\u010deni\u010dkom \u0161tandu ka\u0161telanske osnovne \u0161kole prigodom izlo\u017ebe radova<\/p>","

Jakica Mili\u0107 ne kani se predati. Bitku je nastavila na sudu, iako joj Sindikat hrvatskih u\u010ditelja nije prisko\u010dio u pomo\u0107 i barem osigurao odvjetnika<\/p>","

Iako u \u0161koli ima mnogo problema, u\u010denici donose nikotinske paketi\u0107e i konzumiraju ih, donosi se hladno oru\u017eje - no\u017eevi, nitko ne reagira, kazala nam je Jakica Mili\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1525","hd_25577351_1920.jpg":"1920x1080","k_25577351_1280.jpg":"1280x1280","k_25577351_1024.jpg":"1024x1024","k_25577351_640.jpg":"640x640","k_25577351_480.jpg":"480x480","k_25577351_340.jpg":"340x340","k_25577351_220.jpg":"220x220","o_25577351_1280.jpg":"1280x1016","o_25577351_1024.jpg":"1024x813","o_25577351_640.jpg":"640x508","o_25577351_480.jpg":"480x381","o_25577351_340.jpg":"340x270","o_25577351_220.jpg":"220x174","h_25577351_1280.jpg":"1280x854","h_25577351_1024.jpg":"1024x683","h_25577351_640.jpg":"640x427","h_25577351_480.jpg":"480x320","h_25577351_340.jpg":"340x227","h_25577351_220.jpg":"220x147","pp_25577351_1280.jpg":"1280x1628","pp_25577351_1024.jpg":"1024x1303","pp_25577351_640.jpg":"640x814","pp_25577351_480.jpg":"480x611","pp_25577351_340.jpg":"340x432","pp_25577351_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1410x1886","hd_25576868_1920.jpg":"1920x1080","k_25576868_1280.jpg":"1280x1280","k_25576868_1024.jpg":"1024x1024","k_25576868_640.jpg":"640x640","k_25576868_480.jpg":"480x480","k_25576868_340.jpg":"340x340","k_25576868_220.jpg":"220x220","o_25576868_1280.jpg":"1280x1712","o_25576868_1024.jpg":"1024x1369","o_25576868_640.jpg":"640x856","o_25576868_480.jpg":"480x642","o_25576868_340.jpg":"340x454","o_25576868_220.jpg":"220x294","h_25576868_1280.jpg":"1280x854","h_25576868_1024.jpg":"1024x683","h_25576868_640.jpg":"640x427","h_25576868_480.jpg":"480x320","h_25576868_340.jpg":"340x227","h_25576868_220.jpg":"220x147","pp_25576868_1280.jpg":"1280x1628","pp_25576868_1024.jpg":"1024x1303","pp_25576868_640.jpg":"640x814","pp_25576868_480.jpg":"480x611","pp_25576868_340.jpg":"340x432","pp_25576868_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1321x1592","hd_25576866_1920.jpg":"1920x1080","k_25576866_1280.jpg":"1280x1280","k_25576866_1024.jpg":"1024x1024","k_25576866_640.jpg":"640x640","k_25576866_480.jpg":"480x480","k_25576866_340.jpg":"340x340","k_25576866_220.jpg":"220x220","o_25576866_1280.jpg":"1280x1542","o_25576866_1024.jpg":"1024x1234","o_25576866_640.jpg":"640x771","o_25576866_480.jpg":"480x578","o_25576866_340.jpg":"340x409","o_25576866_220.jpg":"220x265","h_25576866_1280.jpg":"1280x854","h_25576866_1024.jpg":"1024x683","h_25576866_640.jpg":"640x427","h_25576866_480.jpg":"480x320","h_25576866_340.jpg":"340x227","h_25576866_220.jpg":"220x147","pp_25576866_1280.jpg":"1280x1628","pp_25576866_1024.jpg":"1024x1303","pp_25576866_640.jpg":"640x814","pp_25576866_480.jpg":"480x611","pp_25576866_340.jpg":"340x432","pp_25576866_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1396x1832","hd_25576865_1920.jpg":"1920x1080","k_25576865_1280.jpg":"1280x1280","k_25576865_1024.jpg":"1024x1024","k_25576865_640.jpg":"640x640","k_25576865_480.jpg":"480x480","k_25576865_340.jpg":"340x340","k_25576865_220.jpg":"220x220","o_25576865_1280.jpg":"1280x1679","o_25576865_1024.jpg":"1024x1343","o_25576865_640.jpg":"640x839","o_25576865_480.jpg":"480x629","o_25576865_340.jpg":"340x446","o_25576865_220.jpg":"220x288","h_25576865_1280.jpg":"1280x854","h_25576865_1024.jpg":"1024x683","h_25576865_640.jpg":"640x427","h_25576865_480.jpg":"480x320","h_25576865_340.jpg":"340x227","h_25576865_220.jpg":"220x147","pp_25576865_1280.jpg":"1280x1628","pp_25576865_1024.jpg":"1024x1303","pp_25576865_640.jpg":"640x814","pp_25576865_480.jpg":"480x611","pp_25576865_340.jpg":"340x432","pp_25576865_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1104x1472","hd_25576863_1920.jpg":"1920x1080","k_25576863_1280.jpg":"1280x1280","k_25576863_1024.jpg":"1024x1024","k_25576863_640.jpg":"640x640","k_25576863_480.jpg":"480x480","k_25576863_340.jpg":"340x340","k_25576863_220.jpg":"220x220","o_25576863_1280.jpg":"1280x1706","o_25576863_1024.jpg":"1024x1365","o_25576863_640.jpg":"640x853","o_25576863_480.jpg":"480x640","o_25576863_340.jpg":"340x453","o_25576863_220.jpg":"220x293","h_25576863_1280.jpg":"1280x854","h_25576863_1024.jpg":"1024x683","h_25576863_640.jpg":"640x427","h_25576863_480.jpg":"480x320","h_25576863_340.jpg":"340x227","h_25576863_220.jpg":"220x147","pp_25576863_1280.jpg":"1280x1628","pp_25576863_1024.jpg":"1024x1303","pp_25576863_640.jpg":"640x814","pp_25576863_480.jpg":"480x611","pp_25576863_340.jpg":"340x432","pp_25576863_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1276","hd_17629742_1920.jpg":"1920x1080","k_17629742_1280.jpg":"1280x1280","k_17629742_1024.jpg":"1024x1024","k_17629742_640.jpg":"640x640","k_17629742_480.jpg":"480x480","k_17629742_340.jpg":"340x340","k_17629742_220.jpg":"220x220","o_17629742_1280.jpg":"1280x850","o_17629742_1024.jpg":"1024x680","o_17629742_640.jpg":"640x425","o_17629742_480.jpg":"480x319","o_17629742_340.jpg":"340x225","o_17629742_220.jpg":"220x146","h_17629742_1280.jpg":"1280x854","h_17629742_1024.jpg":"1024x683","h_17629742_640.jpg":"640x427","h_17629742_480.jpg":"480x320","h_17629742_340.jpg":"340x227","h_17629742_220.jpg":"220x147","pp_17629742_1280.jpg":"1280x1628","pp_17629742_1024.jpg":"1024x1303","pp_17629742_640.jpg":"640x814","pp_17629742_480.jpg":"480x611","pp_17629742_340.jpg":"340x432","pp_17629742_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7701800 Threads: 6 Questions: 1558581770 Slow queries: 4751697 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111429312 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/jakica-milic-tuzila-je-kastelansku-skolu-dva-puta-sam-bila-najbolja-na-natjecaju-ali-posao-nisam-dobila-1320709 [printLink] => /dalmacija/obala/jakica-milic-tuzila-je-kastelansku-skolu-dva-puta-sam-bila-najbolja-na-natjecaju-ali-posao-nisam-dobila-1320709?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 728956 [name] => jakica milić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-06 14:37:58 [main_article_id] => 0 [alias] => jakica-milic [link] => /tag/jakica-milic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 418912 [name] => tjelesni odgoj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tjelesni-odgoj [link] => /tag/tjelesni-odgoj ) [2] => stdClass Object ( [id] => 728957 [name] => O.Š. Ostrog [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-06 14:37:58 [main_article_id] => 0 [alias] => o-s-ostrog [link] => /tag/o-s-ostrog ) [3] => stdClass Object ( [id] => 247923 [name] => Kaštel Lukšić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kastel-luksic [link] => /tag/kastel-luksic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ne kani se predati [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Jakica Milić tužila je kaštelansku školu: ‘Dva puta sam bila najbolja na natječaju, ali posao nisam dobila‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3234 [name] => Zoran Šagolj [username] => zoran-agolj [email] => zoran-agolj@sd.hr [password] => $2y$10$tIfZayMMEQBtDnjPtu1K6uwW0tR6aJ9YVMB9PK6eFFOzAczYbw98a [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/zoran-sagolj-3234 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1752 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/de7d173dbb6f36fbc651af48772e1806?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/06/25577351.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

Jakica Milić nam kaže kako bi se više od svega voljela vratiti u školu i predavati

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/06/25577351.jpg [title] =>

Jakica Milić nam kaže kako bi se više od svega voljela vratiti u školu i predavati

Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/06/25576868.jpg [title] =>

Učenici su obožavali svoju učiteljicu

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/06/25576866.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/06/25576865.jpg [title] =>

Jakica na učeničkom štandu kaštelanske osnovne škole prigodom izložbe radova

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/06/25576863.jpg [title] =>

Jakica Milić ne kani se predati. Bitku je nastavila na sudu, iako joj Sindikat hrvatskih učitelja nije priskočio u pomoć i barem osigurao odvjetnika

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/06/17629742.jpg [title] =>

Iako u školi ima mnogo problema, učenici donose nikotinske paketiće i konzumiraju ih, donosi se hladno oružje - noževi, nitko ne reagira, kazala nam je Jakica Milić

Mario Todorić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kako u nas škole funkcioniraju, počev od zapošljavanja pa do otkaza, na svojoj koži mogla je osjetiti Jakica Milić. Ona je u dva navrata u roku od svega nekoliko mjeseci u prvoj polovici 2021. godine odabrana kao najbolja kandidatkinja za učiteljicu tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi "Ostrog" u Kaštel Lukšiću, ali onda su natječaji poništavani, i to iz vrlo prozaičnih razloga.

- Jednom je – govori nam ona – to bilo iz razloga što je pitanja sastavljao vanjski suradnik, inače bivši nastavnik tjelesnog u istoj školi, koji je netom prije otišao u mirovinu i netko je trebao doći na njegovo mjesto. A drugi put jer je testiranje nadgledala čistačica, odnosno kada su se otvarali rezultati testova nisu bili nazočni svi članovi komisije. Oni su, inače, uredno potpisali zapisnike o tom otvaranju, kao i što u pravilniku škole jasno stoji da pitanja može sastavljati vanjski suradnik. Problem je očito bio što nitko nije stajao iza mene, nisam imala vezu i pomrsila sam nečije planove.

Jedina od sedam članova Školskog odbora koja nije digla ruku za Milić bila je predsjednica, Deana Vrdoljak Kačanić. Nju naša sugovornica zajedno s ravnateljicom Ivančicom Grubišić smatra najodgovornijom za svoju profesionalnu golgotu.

- Vrdoljak Kačanić je na tu dužnost došla desetak dana nakon što je prethodni Školski odbor dao suglasnost za moje zapošljavanje, ali je imala svoju kandidatkinju koju je htjela zaposliti. Inače, gospođa je pedagoginja u Ekonomskoj i upravnoj školi Split i od studenoga 2020. do lipnja 2021. godine bila je na bolovanju, ali je to nije sprječavalo da sudjeluje u radu Školskog odbora te da bude izabrana za predsjednicu.

Dakle, za posao je bila bolesna, ali za hodočašćenje po sjednicama nije. Činjenica da je bila na bolovanju a istovremeno sudjelovala u radu Školskog odbora dovodi u pitanje regularnost rada Školskog odbora, kao i legitimitet svih odluka donesenih na sjednicama – iznosi Milić.

---

image

Jakica Milić ne kani se predati. Bitku je nastavila na sudu, iako joj Sindikat hrvatskih učitelja nije priskočio u pomoć i barem osigurao odvjetnika

---

Prste onih koji nikako nisu željeli da ona bude zaposlena u spomenutoj školi vidi u dolasku prosvjetne inspektorice Lidije Vukasović u Osnovnu školu "Ostrog" u lipnju 2021. godine. Stigla je po anonimnoj prijavi, ali je najavila da će u ponovni nadzor doći tek nakon godišnjeg odmora, početkom srpnja. Međutim, kako navodi Milić, nakon godišnjeg inspektorica odlazi na bolovanje i tek u rujnu dolazi u nadzor i donosi rješenje o zabrani obavljanja rada za mladu nastavnicu.

Jakica Milić, unatoč spomenutom rješenju, ostala je predavati na istom mjestu sve do 12. kolovoza iduće godine, znači cijelu iduću nastavnu godinu, da bi tek 12. kolovoza dobila izvanredni otkaz o radu.

- Zna se, zakon jasno kaže, da je uvjet za izvanredni otkaz skrivljena greška od zaposlenika, ali ja takvo nešto nisam učinila. Pa nije moja greška što je netko drugi odlučio tko će sastavljati pitanja, tko će nadgledati ili otvarati testove. Uostalom, ako su oni znali za nepravilnosti oba natječaja, trebali su mi otkaz dati odmah, a ne ostaviti me raditi još deset mjeseci, još i dati razredništvo – u suzama će Milić.

Na njezino mjesto na novom, trećem natječaju zaposlena je supruga kolege iz iste škole, koji je sindikalni povjerenik i član Školskog odbora.

- Nažalost, to nije jedini primjer nepotizma u školi, a kojem je kumovala ravnateljica Grubišić. Sestra jedne od članica Školskog odbora je zaposlena na mjesto učitelja engleskog jezika, i to usred ljeta kada nema nikakvih poslova za učitelje, a nakon dobivanja ugovora o radu na neodređeno vrijeme odlazi na porodiljni. Interesantna je i činjenica da je ravnateljica bila prijavljivana zbog nepravilnosti u radu, ali inspekcija u nadzor ili ne dolazi, ili dođe nakon godine i više dana. Rezultat je to prijateljstva između ravnateljice Grubišić i pojedinih inspektorica – konstatira Jakica Milić i još dodaje:

- Iako u školi ima mnogo problema, učenici donose nikotinske paketiće i konzumiraju ih, donosi se hladno oružje – noževi, nitko ne reagira. Dapače, ravnateljica je od siječnja bila na bolovanju, a osobe koje su je zamjenjivale su redom neiskusne, nesposobne za vođenje škole. Jedno vrijeme ju je zamjenjivala osoba koja je u rujnu prošle godine završila studij.

---

image

Učenici su obožavali svoju učiteljicu

---

U svom tom kaosu glavnu riječ ima predsjednica Školskog odbora, koja sama sebe smatra alfom i omegom škole. Išla je toliko daleko da je odlučivala tko će održavati nastavu u razrednom odjelu koji pohađa njezin sin. Ako smatra da je učitelj nepodoban, učitelj se premješta u druge razrede.

Naravno, išli smo čuti i drugu stranu. Iako na web stranicama škole uredno stoji da je još uvijek ravnateljica, Ivančica Grubišić već neko vrijeme uopće ne radi u Osnovnoj školi "Ostrog" i ima drugi posao. Na optužbe Jakice Milić rekla nam je da ona nije bila ravnateljica kada su sprovedena dva sporna natječaja, te da s tim nema ništa. Školu je vodila od prosinca 2021. godine do, kako nam je rekla, 22. kolovoza ove godine. Kako je onda za njezina mandata Milić ostala predavati tjelesni unatoč rješenju inspektorice o prestanku rada?

- Kolegica Milić je uložila žalbu i ona je odgađala rješenje do kolovoza 2022. godine. Tada je doneseno drugostupanjsko rješenje od strane inspektora. Na novom natječaju, na kojemu je sudjelovala i sama Milić, kao najbolja izabrana je druga kandidatkinja. Izbor je obavljen u više krugova, uključujući i psihološko testiranje vanjske stručne osobe.

---

image

Jakica na učeničkom štandu kaštelanske osnovne škole prigodom izložbe radova

---

Ima li nepotizma u tome da je izabrana supruga vašeg kolege, člana Školskog odbora, aktivnog u sindikatu?

- Znate, ovo je malo mjesto i svatko je svakome nešto – uzvratila je na naše pitanje sada već bivša ravnateljica škole u Kaštel Lukšiću.

Koji su razlozi njezina ostavke i odlaska iz škole, nije pak željela precizirati:

- Ja sam sve napisala u izvješću Školskom odboru – bilo je sve što je Grubišić željela reći.

Kontaktirali smo i prozvanu predsjednicu Školskog obora, Deanu Vrdoljak Kačanić, koja na toj dužnosti broji zadnje dane, jer joj, barem po onome što su nam rekli u Tajništvu škole, ističe mandat. Kada smo naveli zašto zovemo, ispričala se činjenicom da je na ulici i da će nas kontaktirati kasnije. Do zaključenja ovog izdanja njezin povratni poziv nije uslijedio.

Jakica Milić ne kani se predati. Bitku je nastavila na sudu, iako joj Sindikat hrvatskih učitelja nije priskočio u pomoć i barem osigurao odvjetnika. Predmet je trenutačno na Visokom upravnom sudu u Zagrebu.

- Ja bih više od svega voljela vratiti se u školu i predavati. Najteže mi je kada vidim svoje učenike na ulici i oni me pitaju kada se vraćam. Ima i puno bolje plaćenih poslova koje bih možda mogla raditi, ali za ovaj sam se odlučila i na njemu mogu biti svoja – reći će Jakica.

Reakciju Deane Vrdoljak Kačanić pročitajte na donjem linku:

Deana Vrdoljak Kačanić: Ne sudjelujem u radu Povjerenstva pa ne mogu imati utjecaj na odabir kandidata

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Mario Todorić/Cropix
Privatni album

Jakica Milić nam kaže kako bi se više od svega voljela vratiti u školu i predavati


Učenici su obožavali svoju učiteljicu



Jakica na učeničkom štandu kaštelanske osnovne škole prigodom izložbe radova


Jakica Milić ne kani se predati. Bitku je nastavila na sudu, iako joj Sindikat hrvatskih učitelja nije priskočio u pomoć i barem osigurao odvjetnika

Mario Todorić/Cropix

Iako u školi ima mnogo problema, učenici donose nikotinske paketiće i konzumiraju ih, donosi se hladno oružje - noževi, nitko ne reagira, kazala nam je Jakica Milić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/jakica-milic-tuzila-je-kastelansku-skolu-dva-puta-sam-bila-najbolja-na-natjecaju-ali-posao-nisam-dobila-1320709 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4075788c956ee59dadde56b4f8b67b6872369fc7 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Jakica+Mili%C4%87+tu%C5%BEila+je+ka%C5%A1telansku+%C5%A1kolu%3A+%E2%80%98Dva+puta+sam+bila+najbolja+na+natje%C4%8Daju%2C+ali+posao+nisam+dobila%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fjakica-milic-tuzila-je-kastelansku-skolu-dva-puta-sam-bila-najbolja-na-natjecaju-ali-posao-nisam-dobila-1320709 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fjakica-milic-tuzila-je-kastelansku-skolu-dva-puta-sam-bila-najbolja-na-natjecaju-ali-posao-nisam-dobila-1320709 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ne kani se predati [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Obalane kani se predati

Jakica Milić tužila je kaštelansku školu: ‘Dva puta sam bila najbolja na natječaju, ali posao nisam dobila‘

6. rujna 2023. - 20:36

Kako u nas škole funkcioniraju, počev od zapošljavanja pa do otkaza, na svojoj koži mogla je osjetiti Jakica Milić. Ona je u dva navrata u roku od svega nekoliko mjeseci u prvoj polovici 2021. godine odabrana kao najbolja kandidatkinja za učiteljicu tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi "Ostrog" u Kaštel Lukšiću, ali onda su natječaji poništavani, i to iz vrlo prozaičnih razloga.

- Jednom je – govori nam ona – to bilo iz razloga što je pitanja sastavljao vanjski suradnik, inače bivši nastavnik tjelesnog u istoj školi, koji je netom prije otišao u mirovinu i netko je trebao doći na njegovo mjesto. A drugi put jer je testiranje nadgledala čistačica, odnosno kada su se otvarali rezultati testova nisu bili nazočni svi članovi komisije. Oni su, inače, uredno potpisali zapisnike o tom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 12:38