StoryEditorOCM
ObalaTUŽNA VIJEST

Iznenada preminuo ugledni dalmatinski profesor, studenti se opraštaju: ‘Kolega Čorić prenosio je znanje generacijama‘

Piše Zadarski.hr
16. travnja 2024. - 09:49

Mr. Ratko Čorić, dugogodišnji predavač na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, iznenada je preminuo u 64. godini života.

Prof. Čorić bit će posljednji put ispraćen danas, 16. travnja, u 15 sati na mjesnom groblju u Novigradu. 

Njegovi znanstveni interesi podudarali su se s predmetima koje predaje, a kretali su se od povijesti socijalnih ideja, preko klasičnih socioloških teorija do sociologije obrazovanja i sociologije religije.

- S dubokim žaljenjem obavještavamo vas o smrti našeg dugogodišnjeg kolege mr. Ratka Čorića, predavača s Odjela za sociologiju.

Ratko nas je napustio u 65. godini života, a kao dugogodišnji predavač je svojim predanim radom i stručnošću ostavio neizbrisiv trag. Svoja znanja iz područja povijesti socijalnih ideja, klasične sociološke teorije te sociologije obrazovanja i sociologije religije prenosio je s iznimnom strašću o čemu svjedoče brojne generacije zadarskih studenata sociologije.

Njegova nenadana smrt ostavlja veliku prazninu u našoj zajednici, kako među kolegama tako i među studentima koji su imali privilegiju slušati ga i dijeliti s njim akademske trenutke - poručili su iz Hrvatskog sociološkog društva.

image

Mr. Ratko Čorić bio je dugogodišnji predavač na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u zadru

Hrvatsko sociološko društvo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:45