StoryEditorOCM
ObalaPOLICIJSKA AKCIJA

Drama na moru kod Splita, brod udario u obalu i potonuo: ‘Na stijenama su nas dočekali pothlađeni i tražili su pomoć!‘

Piše Dalmacija SD
11. travnja 2024. - 10:51

Prava drama na moru odvijala se sinoć na području srednje Dalmacije.

Postaja pomorske policije iz Splita zaprimila je dojavu od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru o nasukavanju broda u uvali Dražica na području Vinišća. Prema prvim informacijama, nakon udara broda u kopno, more je prodrlo u plovilo.

- Odmah nakon saznanja o događaju, u uvalu Dražica su službenim plovilom upućeni pomorski policajci kako bi pomogli osobama koje su se u trenutku nasukavanja nalazile na brodu.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su utvrdili da je brod u cijelosti potonuo, a na obali, na hridi u mraku nalazile su se dvije osobe. Službenim plovilom su se uspjeli na siguran način približiti obali, te su ukrcali dvojicu muškaraca koje su zbrinuli, utoplili, te im ponudili liječničku pomoć.

Nakon obavljenog prihvata osoba na brod, policajci su isplovili prema Trogiru, a tamo je preventivno stigao tim Hitne medicinske pomoći. Osobe nisu zadobile ozlijede i izjavile su da se dobro osjećaju.

O događaju je obaviještena Lučka kapetanije čiji djelatnici će danas obaviti očevid na mjestu događaja i poduzeti mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih uz događaj - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:34