StoryEditorOCM
ObalaNITI JEDAN POSTO

Dalmatinski župan, koji je svrgnuo ‘kninsku kraljicu‘, jedan od najvećih izbornih tragičara, izgubio je i u rodnom gradu

Piše Zdravko Pilić
18. travnja 2024. - 18:23

Lista Marka Jelića, aktualnog župana Šibensko – kninske županije, doživjela je na ovim izborima - fijasko.

Njegova AP Akcija za promjene i Agrarna stranka - Pokret za hrvatsku poljoprivredu dobili su zajedno 1995 glasova. Ili niti jedan posto podrške birača, odnosno 0,98 posto glasova.

Ono što je za aktalnog župana i bivšeg kninskog gradonačelnika posebno porazno je što je čak i u svom rodnom gradu Kninu, iz kojeg je i počeo svoju političku karijeru, svrgavanjem "kninske kraljice" Josipe Rimac prije sedam godina dobio tek nešto više od osam posto glasova - njih 393 ili 8,06 posto.

I u Kninu, u kojem vlada njegov nekadašnji dogradonačelnik Mario Ćaćić, pobijedio je HDZ koji je s partnerima osvojio premoćnih 45,30 posto glasova.

- Ljudi su demokratskim putem izabrali ono što oni smatraju da im je bitno - kratko nam je u četvrtak komentirao izbore Marko Jelić.

Kakvi su mu daljnji planovi? - pitali smo ga, ali mu je odgovor bio jednako kratak:

- Sad ne razmišljamo o nikakvim daljnjim planovima, idemo vidjeti kako će se razvijati dalje situacija.

Treba raditi dalje one stvari koje su nam povjerene, s istim entuzijazmom, kao i dosad - kazao nam je Marko Jelić, koji zasigurno nije očekivao ovakav razvoj događaja i ovako slab rezultat na ovim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:24