StoryEditorOCM
ObalaKAKO JE MOGUĆE?

Antifašisti Makarskog primorja iznenada ostali bez više od tisuću eura donacije, a razlog je uistinu nevjerojatan...

30. ožujka 2024. - 21:17

Savez antifašističkih boraca i antifašista Makarskog primorja - SABA, svih dosadašnjih godina mirno je ‘‘plovio‘‘ bez obzira na smjene vlasti u Makarskoj i to po pitanju financiranja.

Međutim, ove godine su ostali bez više od tisuću eura donacije od Grada, ali svojom greškom jer su pogriješili prilikom prijave na natječaj Grada za financiranje udruga za ovu godinu.

Propisani uvjeti natječaja

Naime, propisane uvjete natječaja za financiranje programa, projekata i manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Makarske u 2024. godini, ispunilo je 80 prijavitelja, dok su četiri odbačene jer nisu ispunjavale potrebne uvjete, a među njima je i SABA Makarskog primorja koja se bila prijavila za financiranje rada i aktivnosti u ovoj godini.

image

Zamjenik pročelnice gradskog Odjela Krešimir Glibota

Ivo Ravlić/Cropix

Kako nam je kazao Krešimir Glibota, zamjenik pročelnice Odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Grada, a koji je bio član Povjerenstva za provjeru propisanih uvjeta prijava na navedeni natječaj, SABA Makarskog primorja nije ispunila uvjete za financiranje jer nema predsjednika.

- SABA nam je poslala prijavu, ali dosadašnjem predsjedniku Tončiju Pivcu je istekao mandat pa sada nemaju predsjednika jer Pivac ne može zastupati udrugu. SABA treba sazvati izbornu Skupštinu kako bi izabrali predsjednika, ali za ovu godinu se neće moći financirati iz gradskog proračuna - kazao je Glibota.

Lenjin u šoku

Kako je moguće da su zaboravili izabrati predsjednika, upitali smo Lenjina Puharića, dopredsjednika SABA-e Makarskog primorja.

Kako nam je kazao, isprva se šokirao kada je doznao da su im odbili program financiranja jer je to prvi put u povijesti da su odbijeni od strane Grada. Ali, priznaje grešku.

- Istina, predsjedniku Tončiju Pivcu je istekao mandat, ali to nam je nekako palo u drugi plan jer je čovjek operiran i sada je na rehabilitaciji.

Sazvat ćemo izbornu Skupštinu, izabrati predsjednika, a tih 1000 i više eura koje smo svake godine dobivali od Grada što nam je bilo malo, nekako ćemo refundirati donacijama, mada na računu imamo novca. Taj novac nam je bio potreban za kupovinu cvijeća i vijenaca prilikom obilježavanja raznih godišnjica, ali eto, tako je kako je - kazao je Puharić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 01:00