StoryEditorOCM

Neuspješan i sedmi pokušaj prodaje 'Dalmatinke'

Piše PSD.
7. studenog 2011. - 13:54
Dalmatinka nova d.d. u stečaju ni poslije provedenog sedmog javnog natječaja nije dobila vlasnika.

U ponedjeljak su se u Trgovačkom sudu radi otvaranja pristiglih ponuda po objavljenom natječaju okupili sudac Ivan Basić, stečajni upravitelj Vedran Šeparović i Odbor vjerovnika s predsjednicom Ivom Radonja.

Preostao im je tek konstatirati da ni na 7. javni natječaj, jednako kao i na predhodni, nitko nije dostavio ponudu.

Odlučeno je da se raspiše novi javni natječaj, 8. po redu, a eventualno pristigle ponude otvarat će se 21. prosinca.

Uvjeti će ostati nepromijenjeni. To znači da se sva imovina Dalmatine nove d.d. u stečaju prodaje kao jedinstvena proizvodno-tehnološka cjelina po početnoj cijeni od 27 milijuna kuna. Eventualno zainteresirani kupci ozbiljnost svoje ponude moraju poduprijeti jamčevinom od 500 tisuća kuna.

Podsjetimo, svojevremeno je kao kupac Dalmatinke nove u stečaju figurirala tvrtka "Frigus lumen" koju se čekalo gotovo godinu dana. Na kraju kada je "Frigus lumen" uplatio jamčevinu od 200 tisuća kuna produživalo mu se rokove da uplati ponuđenih 27 milijuna, ali se na kraju ispostavila da ta tvrtka tih novaca nema.

Nedavno su i braća Ladini, koji su kao bivši vlasnici "najzaslužniji" što je Dalmatinka nova otišla u stečaj, najavili svoj povratak u Sinj i ponovno pokretanje proizvodnje prediva i konca u sinjskoj tvornici.

Tu svoju nakanu namjeravali su realizirati preko politike te su tražili susrete i razgovore s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem i potpredsjednikom Vlade Domagojem Miloševićem.

Ladinijima je poznato da jedino kupnjom na javnom natječaju mogu postati vlasnicima imovine Dalmatinke nove u stečaju. Na natječaj se nisu javili. Znajući kako su se ponašali svuda u Hrvatskoj gdje su se pojavljivali kao strateški partneri, a Dalmatinka je bila samo jedna od Ladinijevih usputnih stanica, za njihov ponovni povratak u Sinj izgledi su mali ili nikakvi.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 18:20