StoryEditorOCM
Dalmacija10. Dani Mile Gojsalić

Najbolji soparnik radi Ivka Beović iz Gata

Piše PSD.
21. srpnja 2012. - 01:41
Ivka Beović iz Gata ispekla je najbolji soparnik za 2012. godinu, te je dobila nagradu nazvanu Zlatna Poljičanka.

Odluka je to stručnog ocjenjivačkog suda koji je večeras u Kostanju, na 10. Danima Mile Gojsalić, nakon dugog vijećanja i još dužeg kušanja, što im, očito, nije teško palo, donio odluku koju je i brojna, nahranjena i napojena, publika popratila pravim ovacijama. Ivkin soparnik uistinu je, vjerujte vašim reporterima na riječ, bio za prste polizati.

Žiri u sastavu Zlatko Marinović, Ante Markičević, Miljenko Vrkić, Zdravko Vladanović i Mira Kuvačić, sve redom vrsni poznavatelji kultne poljičke delicije, Srebrnu Poljičanku dodijelio je Marijana Radovčić iz Kostanja, dok je Brončana pripala Ružici Miličević iz Zvečanja.

Četrnaest prijavljenih natjecatelja iz praktično svih poljičkih katuna od ranoga je poslijepodneva cijepalo i ložilo drva na otvorenom, laštilo sinije, no recepturu su, pažljivo prateći svaki korak znojnih konkurenata, nastojali sakriti.

Jestivost je, naravno, bila osnovni ocjenjivački kriterij, no strogo se pazilo i na vještinu križanja, dok je uzbuđenim voditeljima, pa tako i publici koja se jedva čekala omastiti, najzanimljiviji dio bio otkrivanje tajni vezanih za dizanje i bušenje.

Kostanjce i njihove goste, u programu koji su vodili Edita Lučić i Joško Bonaći, zabavljali su Dražen Zečić i Šajeta, a u subotu ih na istome mjestu od 20.30 sati, u velikoj završnici Dana Mile Gojsalić  očekuje koncert dalmatinskih klapa.

V. VUKOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 17:09