StoryEditorOCM
DalmacijaAUTOCESTA I KOKOŠINJAC

Mještani Dugobaba: Ministre, dođite na janjetinu pa nam se ispričajte

Piše PSD.
30. kolovoza 2014. - 14:48

Ministre Hajdašu Dončiću, dođite u Klis i Dugobabe na janjetinu, pa se ispričajte ovom narodu, on nije zaslužio usporedbe s kokošinjcem! Poručuju to ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću mještani Dugobaba, sela u kliškom zaleđu.

Ovo mjesto našlo se u izjavi resornog ministra o trasi autoceste po kojoj “Vlada neće raditi po HDZ-ovu modelu da svako selo, svaki kokošinjac ima autocestu ili možda neko selo sa svojim izlazom”, pa su mještani Dugobaba odmah shvatili kako ministar misli baš na njihovo selo, a to se poslije i potvrdilo naknadnim pojašnjenjem. Na izjavu oštro reagiraju:

- Ministre, ispričajte se zbog izjave, jako ste povrijedili mještane Dugobaba, a zatim i dodatno povrijedili priopćenjem iz svog ureda: “Jasno da ministar nije mislio na Dubrovnik, niti bi mu to ikad na pamet palo s obzirom na ime i značenje Dubrovnika. Mislio je na prijašnju praksu da se izlazi s autoceste projektiraju pored rodnih sela visokih dužnosnika.

Na primjer, Dugobabe kraj Splita izlaz je s autoceste koji danas dnevno koristi samo nekoliko ljudi...”.

Mještani Dugobaba su ogorčeni, doista nisu to zaslužili, burno je na ministrovu izjavu reagirao Ante Sanader, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Premijer Milanović došaoje u Špičkovinu...

Sanader, koji i sam potječe iz Dugobaba, kaže kako je neprimjereno da jedan ministar hrvatske države govori o bilo kojem selu ili gradu ponižavajuće i s ruganjem.

- Ni jedno hrvatsko mjesto nije kokošinjac, pa tako ni selo Dugobabe. Svaki je hrvatski građanin jednako vrijedan bez obzira gdje živio i apsolutno je nedopustivo da se mjesto života bilo kojeg čovjeka obilježava takvim riječima kao kokošinjac. Stanovnici sela Dugobabe očekuju ispriku zbog ove uvrede - kaže Sanader.

Selo Dugobabe iza Kozjaka pripada općini Klisa pa je na ministrovu izjavu reagirao i Jakov Vetma, načelnik Klisa:

- Kada su izbori, svima su puna usta ravnomjernog razvoja, a onda, u međuvremenu, ta mala mjesta postaju kokošinjci.

Do izlaza Vučevica su i Korušce, rodno mjesto Ante Topića Mimare, tko zna, možda je i on planirao taj izlaz - pita s Klisa načelnik Vetma. Svima je poznato kako se izlaz Vučevica nadovezuje na planiranu radnu zonu i tunel kroz Kozjak, zato Vetma ministru prenosi pozdrave svih mještana Dugobaba i svih susjednih sela u kliškoj općini:

- Koliko se sjećam, tako je i premijer spominjao Špičkovinu, pa se na poziv mještana okuražio i došao u to mjesto. Zato mi sada pozivamo ministra u Klis i Dugobabe, počastit ćemo ga janjetinom i upoznati s mještanima i projektima, blizu mu je i brza cesta - poručuje s Klisa Jakov Vetma.

 OJDANA KOHAREVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 10:08