StoryEditorOCM

Ministarstvo demantira: Nema nagodbe s Ladinijima

Piše PSD.
24. svibnja 2012. - 22:05
Republika Hrvatska ne vodi nikakav postupak mirne nagodbe s talijanskom tvrtkom “La Distributrice” i njezinim vlasnicima braćom Gianfrancom i Liviom Ladinijem o bilo kakvom obeštećenju koje bi proizišlo iz navodne štete koju bi ovi Talijani pretrpjeli kao vlasnici “Dalmatinke nove”. To nam je u srijedu potvrđeno iz Ministarstva gospodarstva.

Prije nekoliko mjeseci braća Ladini su preko sebi sklonih bivših radnika “Dalmatinke nove” poručili da se vraćaju u sinjsku tvornicu u stečaju s namjerom ponovnog pokretanja proizvodnje i zapošljavanja 250 radnika. O tome su Vladi RH uputili pismo namjere, a u Sinju je plasirana informacija da će Ladinijima država Hrvatska vratiti “Dalmatinku novu” na ime kompenzacije za navodnu štetu koju su pretrpjeli kad im je Porezna uprava blokirala žiroračun. Taj, po mišljenju Ladinija, nezakonit postupak Ministarstva financija prouzročio je, tvrde, stečaj njihove sinjske tvornice.

Da ne bi pokrenuli međunarodni spor, Ladiniji su ustvrdili da su s hrvatskom Vladom dogovorili mirno rješenje nagodbom. Iz Ministarstva gospodarstva potvrđeno nam je da je Ladinije na osnovi njihova pisma namjere hrvatskoj Vladi i posredovanjem veleposlanice Republike Italije u Zagrebu Emanuele D’Alessandro primila Tamara Obradović-Mazal, zamjenica ministra gospodarstva.

Međutim, dodali su, o bilo kakvoj nagodbi s Ladinijima Ministarstvo gospodarstva ne vodi nikakve pregovore. “Dalmatinka” je Ladinijima doslovno darovana 2002. godine. Umjesto meda i mlijeka, kako su obećavali, radnicima su u obilju isporučivali samo pelina i žuči, ali ne i plaćali za pošteno odrađen posao.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 06:47