StoryEditorOCM
Dalmacijapromjene

Marinko Došen novi predsjednik Uprave AD Plastika

Piše PSD.
12. veljače 2015. - 13:10
Marinko Došen imenovan je novim predsjednikom Uprave AD Plastika dd. Dosadašnji predsjednik Uprave, Mladen Peroš, na vlastiti je zahtjev opozvan, a nastavlja obnašati dužnost člana Uprave za razvoj i komercijalu, navodi se u priopćenju kojemu je prethodila sjednica Nadzornog odbora.

Marinko Došen svoju je karijeru započeo kao pripravnik u hrvatskoj petrokemijskoj industriji DINA – Petrokemija d.d., gdje je obnašao više rukovodećih i izvršnih funkcija uključujući poziciju predsjednika Uprave. Radio je kao direktor investicijske kompanije Coca-Cola Bottling Energy Ltd., te je vodio izgradnju nekoliko energetskih projekata u republici Mađarskoj.

Bio je izvršni direktor i član uprave tvtke TRAST d.d., jedne od vodećih logističkih kompanija u Hrvatskoj, nakon čega je kao predsjednik Uprave tvrtke MIRNA d.d. Rovinj vodio projekt operativnog restrukturiranja društva. U AD Plastik d.d. dolazi 2012. godine i to na poziciju generalnog direktora društva kćeri ZAO PHR u Rusiji.

Marinko Došen rođen je 1963. godine u Rijeci, gdje je diplomirao na tehničkom fakultetu te stekao zvanje magistar inženjer strojarstva. Završio je MBA na Zagrebačkoj poslovnoj školi – smjer naftni studij, te je pohađao nekoliko dodatnih seminara i profesionalnih usavršavanja u zemlji i inozemstvu.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:06