StoryEditorOCM

Makarska: štete od požara više od 8 milijuna kuna

Piše PSD.
28. studenog 2008. - 17:16

Šteta od požara koji je potkraj rujna opustošio dio šuma i poljoprivrednih kultura na području Grada Makarske, temeljem pretpostavljenih troškova sanacije, iznosi više od 8 milijuna kuna, od čega je šteta na kulturama na površinama privatnih vlasnika 450.000 kuna.

Takav izvještaj Povjerenstva za procjenu štete od elementarne nepogode, koju je inače proglasio župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, prihvatilo je na današnjoj sjednici Gradsko poglavarstvo Makarske.

Na poziv za podnošenje zahtjeva za naknadu štete uzrokovane požarom prema izvješću povjerenstva podneseno je 89 prijava od strane fizičkih osoba, a tek jedna prijava od pravne osobe.

Grad će, sukladno odluci župana, procjenu štete dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a početkom iduće godine nabaviti 1000 sadnica maslina što će biti besplatno podijeljene onima kojima je vatra pričinila štetu u maslinicima kao i zainteresiranim drugim osobama.

Poštujući mjere štednje, ali imajući na umu materijalni status umirovljenika, kao što je u uvodnoj riječi kazao gradonačelnik Marko Ožić Bebek, Gradsko poglavarstvo Makarske odlučilo je umirovljenicima čija primanja ne prelaze iznos od 3000 kuna podijeliti takozvane božićne bonove u vrijednosti od 400 do 600 kuna što će ih moći preuzeti početkom studenoga i realizirati u tri makarske trgovine.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 07:02