StoryEditorOCM
Dalmacijaotvoreno pismo gradskog vijeća jadranki kosor

Kaštelani zovu Vladu da im riješi probleme

Piše PSD.
24. veljače 2011. - 16:11

Na inicijativu HSLS-ovca Branka Radačića, Gradsko vijeće Kaštela jednoglasno je usvojilo zaključak da se otvorenim pismom pozove Vladu RH na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor da hitno održi sjednicu Vlade u gradu Kaštelima.

Kaštelanski gospodarski subjekti koji su pred stečajem i gašenjem, rast nezaposlenosti, gubljenje ključnih institucija te činjenica da drugi grad po veličini u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 21. stoljeću nema pitku vodu iznad Magistrale, tek su neki od razloga zbog čega su se vijećnici odlučili pozvati Vladu na hitnu sjednicu u Kaštela. - Željezara Split odlazi u stečaj, Kaštelanski staklenici dulje vrijeme su u poteškoćama, a interes koji postoji za njih u prvom je redu usmjeren na nekretnine tvrtke, a nikako na razvoj i proizvodnju. I Dalmacijacement, nekad vrlo uspješna kompanija, gasi pogone, Adriavinil, koji danas predstavlja sramotu i najveće ruglo grada, prodan je Enveru Moraliću koji na tom prostoru godinama nije uložio apsolutno ništa.

Upitna je redovitost plaćanja komunalne naknade, Adriachemu prijeti stečaj, a nekad moćna Kaštelanska rivijera danas zjapi prazna i predstavlja crnu rupu kaštelanskog turizma - izjavio je vijećnik Radačić ističući kako bi se na sastanku Vlade u Kaštelima trebalo odgovoriti na brojna pitanja koja Kaštelane muče.

Tko je za što nadležan

- Sjednica Vlade bila bi prava prilika da predsjednicu i njene ministre na licu mjesta suočim sa svim problemima koji nas godinama opterećuju te da se svi zajedno uhvatimo u njihovo rješavanje i to na način da se odredi u čijoj su nadležnosti čiji problemi - izjavio je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća kaštelanski gradonačelnik Joško Berket.

Jakov ŽARKO

Radačić: Legalizacija bespravnih objekata

Branko Radačić je rekao da će vijećnici zahtijevati i izmjene Zakona oko legalizacije bespravno izgrađenih objekata, te se interesirati zbog čega Fond za privatizaciju prilikom prodaje Kaštelanske rivijere, turističkog naselja Resnik i bivšeg Jugovinila od vlasnika nije zahtijevao mehanizme i rokove prema kojima bi se obvezali da prostore privedu svrsi. Raspravljat će se i o najavljenoj izgradnji naftnog terminala u Kaštel Sućurcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:17