StoryEditorOCM

Jure Brkan na čelu makarskoga TZ-a

Piše PSD.
8. siječnja 2013. - 12:15
Nakon osam mjeseci i ponavljanja natječaja od odlaska u mirovinu bivšeg prvog čovjeka Turističke zajednice Makarske, Jure Brkan imenovan je novim direktorom TZ-a. Protukandidat mu je bio Tonči Lalić, dugogodišnji djelatnik i savjetnik u TZ-u. Brkan je preuzeo voditi Turističku zajednicu s mjesta direktora hotela “Osejava”, u kojemu je od njegova otvaranja 2009. godine. Od 2007. do 2010. bio je predsjednik TZ-a.

S višegodišnjim iskustvom u turizmu, Brkan je u svom programu rada u prvi plan stavio dovođenje Makarske na razinu predvodnika u turizmu Hrvatske i na ugledno mjesto turističkih destinacija na Mediteranu. Za to će trebati poraditi na proširenju turističke ponude sa svim sudionicima, što će biti popraćeno ciljanom promidžbom i dovođenjem većega broja gostiju.

- Svakako ću učiniti sve na produljenju turističke sezone. Međutim, sama Turistička zajednica ne može tu učiniti nikakvo čudo, ali možemo zajedno s lokalnom upravom, privatnim iznajmljivačima, hotelijerima i ugostiteljima. S obzirom na višegodišnje probleme tijekom sezone, s ugostiteljima i vlasnicima kafića razgovarat ću o pružanju usluga u cilju postizanja održivog razvoja. Važno je da bukom jedni drugima ne smetaju u poslu, da se rangiraju ugostiteljski lokali po standardu opremljenosti, načinu usluge i hrani koju služe. Uočeno je niz problema koji se razgovorom i dobrom voljom mogu prebroditi - kaže Brkan.

Završetkom lukobrana pred ljeto na Osejavi Makarska se upisuje u kartu nautičkih destinacija, čime dobiva novi kvalitetan sadržaj.

Kako bismo se pripremili za Makarsku nautičkog turizma, dovest ćemo stručnjake iz toga područja da nas ovdje educiraju. To nam je ovogodišnji prioritet pripreme sezone - kaže Brkan.

Ana Dragičević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:17