StoryEditorOCM
Dalmacijaživotna bitka

Ivica Glavan na liječenju u Americi

Piše PSD.
9. veljače 2015. - 10:33
Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan koji već godinu dana vodi životnu bitku s teškom bolesti, otputovao je na liječenje u Sjedinjene Američke Države.

Informaciju o tome na Fejsu je objavila dr. sr. Danica Ramljak, navodeći da je “sretna što je mogla Ići (nadimak Glavana) omogućiti da se ode liječiti u NIH”. Glavan je, navodi dr. Ramljak, otputovao u pratnji supruge na dvomjesečno liječenje u američki Nacionalni institut za rak (National Cancer Institute) u Marylandu, nedaleko od Washingtona.

To je, kaže dr. Ramljak, navodeći da je u toj bolnici nekada radila, najveća i najbolja medicinska ustanova na svijetu, ima godišnji budžet od 30 milijardi dolara, a financiraju je američki porezni obveznici. Liječenje u toj bolnici je vrhunsko, ali za pacijente besplatno. Stranci jako teško uspijevaju doći na listu pacijenata.

Gradonačelnika Glavana liječit će tim prof. dr. Rosemberga, vodećeg u svijetu u području genske terapije i imunoterapije tumora. Let do Amerike izdržao je odlično, bez ikakvih tegoba, a dvomjesečno liječenje počinje ovoga ponedjeljka.

Sinjskom Gradonačelniku iznenada je pozlilo 28. siječnja 2014. godine u Splitu. Odmah je hospitaliziran da bi poslije dva mjeseca liječenje nastavio u zagrebačkoj klinici Rebro neurokirurškim operativnim zahvatom kojega je izveo prof. Josip Paladino.

Krajem prošle godine prof. Paladino ponovno je operirao Glavana, a najnovijim zahvatom u siječnju pripremio ga je za odlazak na liječenje u Ameriku.
Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:57